Celebrity

24. května 2023 19:15

David Laštovka

Petra Muka našla mrtvého jeho žena. Před smrtí přebral a prožil euforii

TOP STAR magazín 2017 (21) - Petr Muk vzpomínka

Od smrti zpěváka Petra Muka právě uplynulo 13 let. Zemřel ve svém pražském vinohradském bytě v pouhých pětačtyřiceti letech. Mrtvého ho našla jeho milovaná manželka Eva. Co se v osudný den stalo?

Zpěvák Petr Muk byl dvakrát ženatý. S první manželkou Michaelou měl dceru Michaelu a Šárku, s druhou ženou Evou dceru Noemi. Povahou byl tak trochu bohém, který rád filozofoval a o životě přemýšlel víc než kdokoliv jiný. Byl přesvědčený, že smrtí nic nekončí, ale naopak začíná. „Přečetl jsem o tom nespočet knih, troufnu si tvrdit, že až se zavře víko od rakve, nebude totální tma, ale světlo,“ svěřil se během života redaktorovi webu Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Život herečky Moniky Hálové vyhasl předčasně. Osudovým mužem byl Vladimír Dlouhý

Vzhlížel k umělcům, kteří zemřeli na vrcholu slávy

Dokonce vzhlížel k umělcům, kteří svět opustili předčasně, v nejlepších letech, na vrcholu slávy. „To je přece nejkrásnější, co se může přihodit. Nezažijí pád dolů, nikdy nebudou staří, všichni si je budou pamatovat jako mladé, krásné lidi. Každá taková smrt má něco do sebe. A pokud je tajuplnější, tím lepší. Pořád se o tom bude mluvit,“ říkával Petr. Jako by si těmi slovy svůj osud přivolal.

Chystal se k moři do Chorvatska

Když zemřel, prožíval šťastné životní období. V manželství byl spokojený, měl malou dcerou Noemi, ve které se viděl a plánoval dovolenou. Jak se redaktorovi webu Prima ženy svěřil pouhý týden před svým nečekaným odchodem na věčnost, odcestovat měl autem do Chorvatska k moři. Tam mimochodem jezdil pravidelně. Tuto zemi si velmi oblíbil. Kromě toho měl i řadu hudebních plánů. Právě mu vycházela nová deska, od které si hodně sliboval. I to svědčí o tom, že původní spekulace, které se po jeho smrti vyrojily, že se v jeho případě mohlo jednat o odchod dobrovolný, se ukázaly jako holý nesmysl.

Zemřel v euforii

V osudný den Petr Muk vyrazil s kamarády do centra Prahy. Měl k tomu pádný důvod. Jednak se hrálo finále hokejového mistrovství světa, kam se po dlouhých letech dostala Česká republika a o zlato si to rozdala s Ruskem. A také měl lístky na koncert své oblíbené kapely Kiss, která ten den vystupovala v Praze. Když naši hokejisté odvěké rivaly porazili a získali zlaté medaile, po koncertu skupiny Kiss začal bujaře slavit a pokračoval v tažení noční Prahou. Když nad ránem dorazil domů, aby nevzbudil manželku s malou dceru, odešel si lehnout do dolní části bytu. Tam ho dopoledne našla mrtvého jeho žena Eva.

Příčina úmrtí? Udušení zvratky. V krvi byl nalezen alkohol a léky na jeho duševní chorobu. Trpěl totiž maniodepresivní psychózou. Zavzpomínat na Petra Muka můžete v úvodním archivním videu z roku 2017.

Sdílejte článek
Štítky alkohol smrt manželka hudba Chorvatsko manželství zpěvák hokej Česko Praha Rusko Petr Muk Kiss

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.