Nejmladší dcera Petra Muka: Čím jsem starší, tím je pro mě odchod táty bolestivější

Dcera Petra Muka zdědila podobu i talent

Noemi Muková (15) o svého tatínka přišla v pouhých třech letech. Zpěvák Petr Muk (†45) se však během svého života dceři snažil maximálně věnovat. Jaké na něj má jako jeho nejmladší dítě vzpomínky?

Noemi Muková se krátce po smrti svého otce spolu s maminkou Evou přestěhovala na Slovensko. Do Česka však jezdí pravidelně a i tentokrát byla k vidění na festivalu Kouřimská skála, který byl letos už podesáté věnovaný vzpomínce na hudebníka Petra Muka. Ten zemřel před dvanácti lety. Nejmladší dcera po tatínkovi zdědila nejenom vzhled, ale také umělecký talent. „Hodně lidí mi říká, že jsme si s tatínkem velmi podobní. Hlavně tady na festivalu to slyším z každé strany,“ svěřila se Noemi v rozhovoru pro magazín Showtime.

Přestože Petr Muk odešel do hvězdného nebe, když byly Noemi pouhé tři roky, na svého otce si jeho nejmladší dcera pamatuje. „Nejvíce na momenty, kdy neměl práci a mohli jsme být spolu doma. Naháněli jsme se často po obýváku nebo jsme chodili ven do parku,“ prozradila. A jak zpětně vnímá tatínka jako člověka? „Byl klidný, rozumný a srandovní. Vím, že jsme se spolu hodně nasmáli,“ svěřila se Noemi.

Když jsem sama a potřebuju otce, je to těžké

Když před dvanácti lety došlo k nešťastné události a smrti Petra Muka, rodina to malé Noemi neoznámila hned. „Pamatuji si na to, ale ten den mi to neřekli. Díky tomu, že mám úžasnou rodinu, která mi všechno nádherně vysvětlila, jak maminka, tak i její kamarádky, jsem to dokázala překousnout. Tehdy jsem si to vysvětlovala jinak. Čím jsem ale starší, tím je to pro mě samozřejmě bolestivější a mnohem více si to uvědomuji,“ prohlásila Noemi.

Jako dceři jí otec pochopitelně chybí. Nejčastěji si na něj podle svých slov vzpomene, když je zrovna sama a potřebuje ho. „Nejvíc na něj myslím, když jdu po ulici nebo když usínám. Přesto mám pocit, že je každý den se mnou,“ přiznala.

Talent má Noemi v genech

Účastnit se vzpomínkových akcí jí prý nevadí. A ačkoliv se tomu zpočátku bránila, hudební talent po otci nezapře. „Nechtěla jsem zpívat, styděla jsem se. Zlomilo se to ve mně minulý rok. Začala jsem chodit na zpěv, tak nějak jsem se setkala i s divadlem a zjistila jsem, že se dá všechno spojit – tanec, zpěv, hudba a herectví – a strašně mě to bavilo. Začala jsem tedy chodit na muzikálový zpěv a od té doby se mu věnuji rok,“ popsala s úsměvem na tváři.

Nedávno se navíc dostala na konzervatoř v Bratislavě, z čehož má velikou radost. „Kdybych mohla tátovi něco vzkázat, přála bych si, aby věděl, že si teď plním svůj sen a dělám to, co mě neskutečně baví,“ dodala na závěr dojemně Noemi.

Zpěvák Petr Muk zemřel 24. května roku 2010 ve svém bytě. Podle policie šlo o nešťastnou událost. Spekulovalo se, že se v opilosti udusil zvratky. Pitevní zpráva odhalila, že měl v krvi v době smrti 2,65 promile alkoholu a léky na deprese. Muk trpěl bipolární afektivní poruchou.

„Bylo období, kdy byl úplně v pohodě, ale pak přišly tzv. minusy. Petr spal pouhé tři hodiny a pak dokázal i úředníkům vysvětlovat, jak to mají dělat, a neustále chodil. Pak měl období dumek, to vznikaly jeho pomalé písničky. Myslím, že v té době vznikla píseň Tančíš sama,“ řekla v minulosti jeho bývalá partnerka Michaela deníku Blesk. Z prvního manželství s ní má Muk dvě dcery – Michaelu a Šárku.

Sdílejte článek
Štítky smrt Slovensko festival vzpomínky dcera otec zpěvák celebrity Česko Showtime vzhled Petr Muk hudba deprese Noemi Muková Petr Muk Eva Muková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.