Celebrity

15. prosince 2023 13:04

David Laštovka

Náhlovskému chyběly děti i rodinné zázemí. Občas byl depresivní, říká přítelkyně

TOP STAR magazín 2019 (23): Josef Alois Náhlovský

Josef Alois Náhlovský by 15. prosince oslavil 74. narozeniny. Zemřel nečekaně a náhle ve věku 72 let. Nezapomenutelný český komik a bavič si své soukromí pečlivě střežil. Jak webu Prima Ženy prozradila jeho blízká přítelkyně, ve skutečnosti to s ním často veselé nebylo.

Josef Alois Náhlovský byl rozvedený a bezdětný. Toho, že se vlastních potomků nedočkal, na sklonku života velmi litoval. „Myslím, že ho trápilo, že neměl děti a v posledních letech především nejbližší rodinu. Chybělo mu zázemí, jak se říká ten správný domov. Místo, kam se vracet,“ prozradila redaktorovi webu Prima Ženy Veronika Záhorská, Josefova dlouholetá přítelkyně.

Poslední roky života prožil s partnerkou v Luhačovicích, kam se odstěhoval. Stále si však udržoval ještě dva byty, v Ústí nad Labem, kde rozjížděl svoji úspěšnou kariéru, a v Praze. „Přestože to vypadalo, že je obklopen mnoha lidmi, byl spíše sám. Občas byl i smutným komikem. Miloval ale být mezi svými fanoušky, příznivci. Znala jsem ho s různou náladou, občas byl depresivní, občas zase plný humoru. Ale vždy říkal, že on baví lidi za peníze,“ uvedla Veronika.

Smrt uprostřed turné s Karlem Šípem

Když zemřel, měla jeho přítelkyně na starosti poslední rozloučení. „Byli jsme jako bratr a sestra. Vtipkovali jsme, že se jeden o druhého postaráme, pokud se nám něco stane. A já jsem vždy říkala, že Pepa se postará o mě... Slíbili jsme si, že až jednou ten okamžik nastane, ten druhý se o to celé postará,“ vysvětlila Veronika.

Smrt Josefa Náhlovského byla nečekaná. Měl před sebou velké plány. Čekalo ho například velké zábavné turné s Karlem Šípem. Celkem jednadvacet štací po celé republice. Naposledy se představili 24. února v Nymburce. Následné vystoupení, které se mělo uskutečnit 2. března v Teplicích, muselo být kvůli jeho zdravotní indispozici odloženo. A další už bohužel nepřidal.

Celý život byl chronicky nemocný

Nejbližší rodina v oficiální zprávě uvedla, že odešel po krátké těžké nemoci. „Náhlý odchod překvapil všechny. V únoru ještě vystupoval, a proto si troufnu říci, že Josef Náhlovský odešel na vrcholu svého uměleckého života,“ poznamenala Veronika.

Josef Alois Náhlovský ve svých komických skečích ze sebe často nechával dělat hypochondra. Měl k tomu své důvody. „Celý život byl sám sobě lékařem. Ale málokdo věděl, že byl celý život chronicky nemocný. Od dětství své zdravotní neduhy léčil v ozdravovnách, později v lázních,“ prozradila blízká kamarádka nezapomenutelného českého baviče. V úvodním videu se můžete podívat, jak bavič bydlel.

Smrt Josefa Aloise Náhlovského všechny zaskočila:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.