Celebrity

14. prosince 2022 11:00

David Laštovka

Smutný komik i vášnivý sázkař. Jaký byl Josef Alois Náhlovský v soukromém životě?

Nezapomenutelný český komik a bavič Josef Alois Náhlovský, jenž do hvězdného nebe odešel letos v dubnu, by 15. prosince oslavil 73. narozeniny. Jaké bylo jeho soukromí, které si celý život pečlivě střežil? Připravili jsme pro vás pět největších zajímavostí z jeho bohatého života.

U lékařů byl vyhlášeným hypochondrem

Josef Alois Náhlovský si na svůj zdravotní stav stěžoval neustále. Nikdo ale netušil, kdy to myslí vážně a kdy si jen dělá legraci. „Petr Novotný (bavič a moderátor, pozn. red.) o mně kdysi prohlásil, že jsem hypochondr, a od té doby už se to se mnou veze. Přijedete do nemocnice, že vám něco je, a lidé nevěří, dělají si legraci. Já se jen hlídám, a když se mi něco nepozdává, konzultuji to s lékaři. Za ta léta už se stali mými přáteli,“ svěřoval se Náhlovský během života redaktorovi webu Prima Ženy. Bavičova dlouholetá kamarádka Veronika Záhorská, která ho znala nejlépe, o jeho zdraví řekla následující: „On byl celý život sám sobě lékařem. Málokdo ale věděl, že byl celý život chronicky nemocný. Od dětství své zdravotní neduhy léčil v ozdravovnách, později v lázních,“ uvedla pro web Prima Ženy.

Chybělo mu zázemí, byl spíše sám

Josef Náhlovský byl rozvedený a bezdětný. „Myslím, že ho trápilo, že neměl děti a v posledních letech především nejbližší rodinu. Chybělo mu zázemí, jak se říká ten správný domov. Místo, kam se vracet,“ prozradila nám Veronika Záhorská. Poslední roky života strávil s partnerkou v Luhačovicích, kam se odstěhoval. Stále si však udržoval ještě dva byty – v Ústí nad Labem, kde startoval svoji úspěšnou kariéru, a také v Praze. „Přestože to vypadalo, že je obklopen mnoha lidmi, byl spíše sám. Občas byl i smutným komikem. Miloval ale být mezi svými fanoušky, příznivci. Znala jsem ho s různou náladou, občas byl depresivní, občas zase plný humoru. Vždy ale říkal, že on baví lidi za peníze,“ dodala Záhorská.

V posledních chvílích mu byla oporou rodina

Náhlovský zemřel v dubnu roku 2022 ve věku 72 let. Jeho smrt byla nečekaná. Měl před sebou velké plány. Od ledna do května měl s Karlem Šípem (77) nasmlouvané turné. Společně měli absolvovat 21 akcí. Naposledy se představili 24. února v Nymburce, následné vystoupení, které bylo v plánu 2. března v Teplicích, muselo být kvůli zdravotní indispozici Náhlovského odloženo. A další už bohužel nepřidal. Nejbližší rodina v oficiální zprávě uvedla, že odešel po krátké těžké nemoci. „V posledních chvílích mu byla největší oporou rodina a nejbližší,“ popsala Veronika Záhorská, která měla na starosti jeho poslední rozloučení. „Byli jsme jako bratr a sestra. Vtipkovali jsme, že se jeden o druhého postaráme, pokud se nám něco stane. A já jsem vždy říkala, že Pepa se postará o mě... Slíbili jsme si, že až jednou ten okamžik nastane, ten druhý se o všechno postará,“ vysvětlila Veronika.

Podívejte se, jaké bylo poslední rozloučení s Josefem Aloisem Náhlovským:

Na sportu vydělával peníze

Mezi největší hobby Náhlovského patřilo sázení na sportovní utkání, především fotbalová a tenisová. Byl v tom velmi zdatný, nebál se riskovat a občas vyhrával velké peníze. Velkým koníčkem pro něj byla také hudba. Měl vlastní kapelu, kterou pojmenoval Kozí bobky. V ní hrál na kytaru, zpíval a skládal české texty k zahraničním písním. Jeho kytarovým vzorem byl Petr Janda (80) z Olympicu, který zároveň patřil mezi jeho blízké přátele.

Kamaráda na Silvestra uštkl chřestýš

V mládí Náhlovský trávil příchod Nového roku ve společnosti svého přítele, který byl vášnivým chovatelem nejjedovatějších plazů. Krátce po půlnoci kamaráda uštkl jeden z chřestýšů a vyděšený Josef okamžitě zavolal záchranku. „Když jsem jim do telefonu hlásil, co se stalo, odpověděli mi, ať si jdeme na Silvestra dělat blázny z někoho jiného. Už jsem nevěděl, co říct, aby mi uvěřili a zachránili ho. Zabralo až to, když jsem jim oznámil jméno mého kamaráda. Oni už s ním měli bohaté zkušenosti a mockrát už mu kvůli hadímu uštknutí zachraňovali život,“ líčil nám během života s úsměvem Josef Alois Náhlovský.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.