Celebrity

7. dubna 2024 06:30

David Laštovka

Náhlovský byl ochuzen o rodinu i děti. Po operaci byl měsíc v kómatu, z něhož se neprobral

Zemřel komik Josef Alois Náhlovský

Od smrti nezapomenutelného komika, mistra zábavy Josefa Aloise Náhlovského, uplynuly dva roky. Zatímco z jeviště rozdával radost a smích, jeho soukromý život byl velmi smutný. Toužil po rodině a dětech, kterých se nedočkal. Zemřel uprostřed turné s Karlem Šípem.

Josef Alois Náhlovský zemřel náhle a nečekaně ve věku 72 let. Nejbližší rodina v oficiální zprávě uvedla, že odešel po krátké těžké nemoci. „Náhlý odchod překvapil všechny. V únoru ještě vystupoval, a proto si troufnu říct, že Josef Náhlovský odešel na vrcholu svého uměleckého života,“ prozradila pro web Prima Ženy bavičova blízká a dlouholetá přítelkyně Veronika Záhorská.

Přečtěte si také: Josef Alois Náhlovský popsal nejhorší zážitek na Silvestra. Ani záchranáři mu nevěřili

Po operaci už se neprobral

Podle informací webu Prima Ženy slavný bavič podstoupil operaci, po níž ležel téměř měsíc v nemocnici v kómatu, z něhož už se neprobral. Z rodiny se o něj starala bývalá manželka Marie a jeho bratr.

Náhlovský ve svých komických skečích ze sebe často nechával dělat hypochondra, k čemuž měl své důvody. „Celý život byl sám sobě lékařem. Ale málokdo věděl, že byl celý život chronicky nemocný. Od dětství své zdravotní neduhy léčil v ozdravovnách, později v lázních,“ uvedla Veronika.

Občas býval depresivní. Co ho nejvíce trápilo?

Josef Alois Náhlovský byl rozvedený a bezdětný. Toho, že se vlastních potomků nedočkal, na sklonku života velmi litoval. „Myslím, že ho trápilo, že neměl děti a v posledních letech především nejbližší rodinu. Chybělo mu zázemí, jak se říká, ten správný domov. Místo, kam se vracet,“ zmínila Záhorská.

Poslední roky života prožil s partnerkou v Luhačovicích, kam se odstěhoval. Stále si však udržoval ještě dva byty, v Ústí nad Labem, kde rozjížděl svoji úspěšnou kariéru, a v Praze. „Přestože to vypadalo, že je obklopen mnoha lidmi, byl spíše sám. Občas byl i smutným komikem. Miloval ale být mezi svými fanoušky, příznivci. Znala jsem ho s různou náladou, občas byl depresivní, občas zase plný humoru. Ale vždy říkal, že on baví lidi za peníze,“ zavzpomínala Veronika.

Smrt uprostřed turné s Karlem Šípem

Když zemřel, měla na starosti jeho poslední rozloučení. „Byli jsme jako bratr a sestra. Vtipkovali jsme, že se jeden o druhého postaráme, pokud se nám něco stane. A já jsem vždy říkala, že Pepa se postará o mě... Slíbili jsme si, že až jednou ten okamžik nastane, ten druhý se o to celé postará,“ prozradila Veronika.

Mohlo by vás zajímat: Jaroslav Uhlíř se pohádal se Svěrákem kvůli písni. Nemluvil i se Šípem. V manželce má poklad

Josef Náhlovský měl do poslední chvíle před sebou velké plány. Čekalo ho například velké zábavné turné s Karlem Šípem. Celkem jednadvacet štací po celé republice. Naposledy se představili 24. února v Nymburce, následné vystoupení, které se mělo uskutečnit 2. března v Teplicích, muselo být kvůli jeho zdravotní indispozici odloženo. A další už bohužel nepřidal.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.