Celebrity

12. září 2023 12:15

David Laštovka

Jaroslav Uhlíř se pohádal se Svěrákem kvůli písni. Nemluvil i se Šípem. V manželce má poklad

TOP STAR 16.5.2017 - Jaroslav Uhlíř

Hudební skladatel Jaroslav Uhlíř, který slaví 78. narozeniny, má na svém kontě řadu nesmrtelných hitů. Mezi jeho dlouholeté spolupracovníky patřil bavič Karel Šíp a Zdeněk Svěrák. Přestože je pověstný svojí nekonfliktní povahou, byly doby, kdy se s oběma nepohodl. O co šlo?

Jaroslav Uhlíř se na začátku své umělecké kariéry proslavil především díky televizním zábavným pořadům, které uváděl společně s Karlem Šípem. Jejich cesty se nakonec rozešly ne úplně v nejlepším.

„Když jsme se společně začali objevovat v televizi, lidé nás vnímali jako dvojici a vznikla poptávka, abychom vystupovali společně i jinde, po různých koutech republiky. Jenže Jarda je čistokrevný muzikant a najednou se dostal do fáze, kdy ho lidé vnímali víc jako toho televizního komika než hudebního skladatele, a to mu začalo vadit. Kdyby přišel a na rovinu řekl, že už tu televizi dělat nebude, tak by to asi bylo lepší, než to pak bylo. Nakonec jsem to byl já, kdo navrhl, abychom se rozešli, i když mi srdce krvácelo,“ popsal Karel Šíp v televizním dokumentu o Jaroslavu Uhlířovi. Několik let spolu nemluvili, čas ale všechny rány zahojil. Dnes už se opět rádi vidí.

Mohlo by vás zajímat: Čenská, Svěráková či Vetchá. Jak vypadají ženy českých herců, které žijí v ústraní?

Svěrák si na Uhlíře stěžoval manželce

Rozepře v umělecké spolupráci měl Jaroslav Uhlíř také se Zdeňkem Svěrákem, s nímž napsal spoustu hitů především pro dětské publikum. Kamenem úrazu se stala připravovaná píseň nazvaná Chválím tě, země má.

„Chtěl jsem po Zdeňkovi, aby ten text trochu předělal, neboť určité pasáže se mi tam nelíbily. Jenže on trval na tom, že to zůstane tak, jak to napsal a nic předělávat nebude. Doma si postěžoval i manželce… Nemluvili jsme kvůli tomu asi dva měsíce,“ prozradil Uhlíř redaktorovi webu Prima Ženy. Všechno nakonec dobře dopadlo, Uhlíř Svěrákovi napsal dopis, ten nakonec ustoupil a text upravil. Od té doby spolupracují dál.

Životní lásku našel až napodruhé

Jaroslav Uhlíř, který před pěti lety prodělal těžký infarkt, se během života stačil oženit dvakrát. S první manželkou Zojou, s níž má dceru Elišku, nevycházel příliš dobře. Ve vztahu jim to neklapalo, o rozvod ale hudebník požádal až poté, co jejich dcera získala plnoletost.

Se svojí nynější ženou, psycholožkou Helenou, kterou si bral v roce 2012, je dodnes šťastný. Jeho láska je mu velkou oporou. V českém showbyznysu je Jaroslav výjimečný tím, jak málo používá mobilní telefon. Zapne ho pouze jeden den v týdnu, vyřídí všechny hovory a zase ho vypne.

Jaroslava Uhlíře znají i mladí lidé, kteří si ho žádají na velkých festivalech. Podívejte se na reportáž z roku 2017, kde si jeho písničky notovaly davy fanoušků.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.