Namyšlený cukrář si věří na výhru. Soutěžící ale jeho večeři protrpí

Prostřeno! XXV (82) - Tom Kha Kai

V úterý se k plotně postaví sebevědomý Tomáš. Do kuchařské soutěže se přihlásil kvůli zviditelnění. Rád by získal nové sledující na sociálních sítích, je totiž amatérský cukrář – a o to je ke svým spoluhráčům přísnější. Má také svou taktiku, kterou se netají, jen jí nikdo příliš neporozuměl. Podaří se mu uvařit tak, že si z něj soutěžící sednou na zadek?

Tomáš se k vaření postaví hodně odvážně. Uvaří thajskou kuchyni, přestože v Thajsku nikdy nebyl. Recepty má prý ale původní a nevynechá žádnou z exotických ingrediencí. Při čtení menu, v němž budou figurovat mořské plody a neznámé názvy, budou soutěžící vyloženě zklamaní. Někteří dokonce zoufale konstatují, že se dnes opravdu nenají. Například Adéla mořské plody vůbec nemá ráda. „Já vím, že v Thajsku se to válí všude po zemi, takže s tím nešetří,“ popíše bývalá letuška. Dana v Thajsku byla, ale co je například polévka Tom Kha Gai, tušit nebude. „Myslím, že to bude něco z rajčat,“ bude střílet naslepo. Michal bude pro změnu vtipkovat, že to je asi něco z morčat.

Tomáš na sebe bude hrdý. Je přesvědčený, že v této soutěži ještě nebyl nikdo, kdo by měl tak propracované menu. Vy se o pravdivosti jeho slov můžete přesvědčit už dnes vpodvečer. Jídla bude mít skutečně zdánlivě dokonalá, na všechna ale budou hosté čekat a při prvních soustech přijde zklamání. Každý chod bude Tomáš dodělávat přímo před hosty a neustále jim k jídlu povídat, co obsahuje a jak se připravuje, až z toho všem půjde hlava kolem. Připraví si i domácí limonády, které páruje s chody. Hosté je nakonec nejvíce ocení jako první pomoc, protože jestli něco Tomáš neodhadne, bude to množství chilli papriček v jídle.

Podívejte se, jak hosté zareagují na Tomášovo příliš ostré jídlo:

Všichni se zděsí, jen hostitel bude nadšený

Jako překrm bude hostitel servírovat asijský salát s papájou. Po prvním soustu budou všichni lapat po dechu a orosí se jim čela, včetně hostitele, který bude všechny uklidňovat, že dal chilli dokonce méně. „Vlastně to nemělo žádnou chuť,“ ohodnotí Dana. Všichni se v tu chvíli přiznají, že jim hodně ostrá jídla vadí. To však netuší, co je ještě čeká. Tomáš dá pálivé koření do celého menu kromě dezertu. Kořeněná bude dokonce i limonáda. Hostitel bude se svou prací spokojen a neustále se bude chválit, jak se mu povedlo trefit chuťový profil pokrmů.

Při šmejdění účastníci objeví knihy o cukrařině, a tak se jim Tomáš svěří, že je amatérský cukrář. Na dezertu si ostatně dá zvlášť záležet. Ten má tolik komponentů, že jeho příprava trvá několik hodin. U stolu se pak bude chlubit, že by tak skvělý moučník v restauraci prodával i za tři sta korun. Ne všichni s tím ale budou souhlasit. Jak se povede hosty pobavit ve fotokoutku? Napraví si Tomáš složitým dezertem reputaci? Včera ostatní vyzýval, aby ho hodnotili přísně. Sám prý bude s body šetřit a průměrné výkony nebude tolerovat. Má šanci na vítězství?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.