Namyšlený cukrář si věří na výhru. Soutěžící ale jeho večeři protrpí

Prostřeno! XXV (82) - Tom Kha Kai
V úterý se k plotně postaví sebevědomý Tomáš. Do kuchařské soutěže se přihlásil kvůli zviditelnění. Rád by získal nové sledující na sociálních sítích, je totiž amatérský cukrář – a o to je ke svým spoluhráčům přísnější. Má také svou taktiku, kterou se netají, jen jí nikdo příliš neporozuměl. Podaří se mu uvařit tak, že si z něj soutěžící sednou na zadek?
Tomáš se k vaření postaví hodně odvážně. Uvaří thajskou kuchyni, přestože v Thajsku nikdy nebyl. Recepty má prý ale původní a nevynechá žádnou z exotických ingrediencí. Při čtení menu, v němž budou figurovat mořské plody a neznámé názvy, budou soutěžící vyloženě zklamaní. Někteří dokonce zoufale konstatují, že se dnes opravdu nenají. Například Adéla mořské plody vůbec nemá ráda. „Já vím, že v Thajsku se to válí všude po zemi, takže s tím nešetří,“ popíše bývalá letuška. Dana v Thajsku byla, ale co je například polévka Tom Kha Gai, tušit nebude. „Myslím, že to bude něco z rajčat,“ bude střílet naslepo. Michal bude pro změnu vtipkovat, že to je asi něco z morčat.
Tom Kha Kai Zdroj: FTV Prima
Exotic verrine Zdroj: FTV Prima
Houstičky s avokádovou pomazánkou Zdroj: FTV Prima
Thajské zeleninové curry s jasmínovou rýží Zdroj: FTV Prima
Thajský salát Som Tam Zdroj: FTV Prima
Restované krevety na červeném a timut pepři s pomerančem Zdroj: FTV Prima
Harlekýn Zdroj: FTV Prima
Hovězí vývar s játrovým drobením Zdroj: FTV Prima
Kuřecí vývar s máslovými butony Zdroj: FTV Prima
Vajíčková a avokádová pomazánka, domácí pečivo Zdroj: FTV Prima
Svíčková na smetaně, houskový knedlík Zdroj: FTV Prima
Club sendvič a la Mates Zdroj: FTV Prima
Rambajsmanova pochoutka s jasmínovou rýží a fazolkami Zdroj: FTV Prima
Jahody se šlehačkou Zdroj: FTV Prima
Cuketová buchta Zdroj: FTV Prima
Vývar se strouháním Zdroj: FTV Prima
Domácí uzené s chlebem Zdroj: FTV Prima
Králík s bramborovým knedlíkem Zdroj: FTV Prima
Pórkový krém Zdroj: FTV Prima
Roštěná na víně Zdroj: FTV Prima
Ovocné potěšení Zdroj: FTV Prima
Tomáš na sebe bude hrdý. Je přesvědčený, že v této soutěži ještě nebyl nikdo, kdo by měl tak propracované menu. Vy se o pravdivosti jeho slov můžete přesvědčit už dnes vpodvečer. Jídla bude mít skutečně zdánlivě dokonalá, na všechna ale budou hosté čekat a při prvních soustech přijde zklamání. Každý chod bude Tomáš dodělávat přímo před hosty a neustále jim k jídlu povídat, co obsahuje a jak se připravuje, až z toho všem půjde hlava kolem. Připraví si i domácí limonády, které páruje s chody. Hosté je nakonec nejvíce ocení jako první pomoc, protože jestli něco Tomáš neodhadne, bude to množství chilli papriček v jídle.
Podívejte se, jak hosté zareagují na Tomášovo příliš ostré jídlo:
Všichni se zděsí, jen hostitel bude nadšený
Jako překrm bude hostitel servírovat asijský salát s papájou. Po prvním soustu budou všichni lapat po dechu a orosí se jim čela, včetně hostitele, který bude všechny uklidňovat, že dal chilli dokonce méně. „Vlastně to nemělo žádnou chuť,“ ohodnotí Dana. Všichni se v tu chvíli přiznají, že jim hodně ostrá jídla vadí. To však netuší, co je ještě čeká. Tomáš dá pálivé koření do celého menu kromě dezertu. Kořeněná bude dokonce i limonáda. Hostitel bude se svou prací spokojen a neustále se bude chválit, jak se mu povedlo trefit chuťový profil pokrmů.
Při šmejdění účastníci objeví knihy o cukrařině, a tak se jim Tomáš svěří, že je amatérský cukrář. Na dezertu si ostatně dá zvlášť záležet. Ten má tolik komponentů, že jeho příprava trvá několik hodin. U stolu se pak bude chlubit, že by tak skvělý moučník v restauraci prodával i za tři sta korun. Ne všichni s tím ale budou souhlasit. Jak se povede hosty pobavit ve fotokoutku? Napraví si Tomáš složitým dezertem reputaci? Včera ostatní vyzýval, aby ho hodnotili přísně. Sám prý bude s body šetřit a průměrné výkony nebude tolerovat. Má šanci na vítězství?

Autor článku
Petra Jaroševská
Petra Jaroševská je redaktorka webu Prima ženy. Jejím hlavním oborem je show televize Prima Prostřeno!
Horoskop vždy po ruce
Zanechte nám váš e-mail a my vám budeme zasílat pravidelný newsletter s vaším horoskopem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
