Nechutnější nemoc už Matouš Damiánovi vymyslet nemohl. Hnisavé boláky odradí i správce

Rusikus puchýřnatý. Damián hnije zaživa? - Eliška a Damián (6)

Rusikus puchýřnatý? Tak přesně tuhle nemoc si vymyslel Matouš, aby ochránil svého pána Damiána před provalením jeho velkého tajemství. Projevy oné choroby jsou tak odporné, že odradí i věčně dotíravého správce. Podívejte se na exkluzivní ukázku z pohádkového seriálu.

Tajemná zápletka rodinného pohádkového příběhu přinese další humorné momenty. Postará se o ně dvojice Damián a Matouš v podání Roberta Urbana a Jana Komínka.

Hlavní hrdina Damián už kvůli svým cestám za Eliškou do současnosti citelně chybí na dvoře knížete Adama. Jeho věrnému příteli alchymistovi Matoušovi se sestrou Eleonorou docházejí nápady, jak prince dál krýt. Ač jsou oba značně vynalézaví, smysluplné odpovědi na všetečné otázky na Damiána jim pomalu docházejí. A tak se stane, že příští smyšlení důvod, proč s Damiánem nelze mluvit, je až tragikomický.

Kečup s pudrem a rusikus je na světě

Jak uvidíte v dalším dílu seriálu Eliška a Damián v pondělí večer na Primě, Matouš je zahnán do kouta a když se vymluví, že Damiána sužuje velice nakažlivá a vážná nemoc, chce nedůvěřivý správce i přesto vidět Damiána. Jenže ten je u Elišky a nikdo neví, kdy se zase vrátí. Matouš je v koncích, ale Eleonora má jasno. Musí najít Damiánova dvojníka, kterého pomažou rajčatovou šťávou a důkladně zasypou jeho tvář pudrem tak, aby nikdo nemohl pochybovat, že nehledí na churavějícího pána. Příznaky neznámé choroby, hnisavé boláky rozeseté po celém těle a ztráta hlasu, vypadají na dálku skutečně děsivě.

Skutečný Damián se mezitím stará v současnosti o Elišku, která ulehla do postele s nachlazením. Ano, měla by to být spíš starost jejího snoubence Martina, ale ten má evidentně jiné věci na práci. Eliška je okouzlena Damiánovým pečlivým chováním. Martinovi konečně dochází, že má konkurenci. Bez boje se Elišky ale nehodlá vzdát. Kdo tedy vyhraje? Podívejte se na souboj o Elišku v další ukázce.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.