Celebrity

18. září 2023 11:30

Karolína Oehmová

Jan Komínek popsal hrůzy minulosti. Kvůli roli Matouše si nechal narůst vlasy

Jan Komínek hraje alchymistu Matouše - Eliška a Damián

Herce Jana Komínka (29) mohou diváci vidět v novém dobovém seriálu, v němž hraje alchymistu Matouše. Nyní prozradil, co na sobě kvůli roli musel nechat změnit a z čeho má opravdu strach. V kostýmu by ale klidně šel v Praze sbalit holku.

Jana Komínka už jsme v pár pohádkách vidět mohli, nyní je ale poprvé v seriálu s pohádkovou tematikou. „Mám roli Matouše, což je nejlepší kamarád hlavní postavy Damiána, ale zároveň vědce alchymistu, který přijde na to, jak se přemísťovat v čase,“ popisuje svou roli herec, kterého můžete znát například ze seriálu Dobré zprávy.

Nad nabídkou role Matouše nijak dlouho neváhal. Je to totiž tematika, která ho zajímá i v osobním životě. „Na dobovkách jsem vyrůstal, je to moje tak nějak už odmala, takže jsem po tom skočil,“ říká Komínek, který celé natáčení tráví v historickém kostýmu. „Cítím se v tom hrozně dobře. Nechal jsem si kvůli té roli i narůst vlasy,“ prozrazuje představitel Matouše na natáčení seriálu Eliška a Damián, který nově můžete sledovat v pondělí ve 20:15 na Primě.

V kostýmu by šel klidně sbalit holku

V kostýmu se cítí tak dobře, že v nadsázce prozrazuje, jak by si ho klidně nechal ušít a chodil v něm po Praze. Dokázal by na to třeba sbalit holku? „Myslím, že by se mi mohlo konečně zadařit,“ vtipkuje Honza Komínek, ale pak s vážností dodává, že už přítelkyni má a podařilo se mu s ní dát dohromady v běžném civilním oblečení. To už je ale nyní minulost, a tak by možná tento kostým neměl úplně zavrhovat.

Kromě kostýmu by si ale do svého současného života ze seriálu nic nevzal, natož aby v tehdejší době žil. „Medicína byla v té době tak strašná. Nedovedu si představit, že by mě třeba bolela noha a někdo mi ji hned uříznul. Bojím se injekcí, takže třeba i šlapací vrtačka u zubaře by mě děsila. Doba je to hezká, romantická, ale tak na pár dní na výlet,“ směje se herec, který na sebe kouká i v televizi. „Je to ale čistě z profesionálního hlediska, abych věděl, jestli jsem moc, anebo málo,“ přiznává představitel alchymisty Matouše Jan Komínek.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.