Nejhorší jídla světa? Umístily se i dva české pokrmy. Hit školní jídelny a polévka

Nejspíš každý z nás má jídlo, které se mu protiví. A možná už od dob školy, kdy ho v jídelně hlídkující učitelky nutily dojídat. Pokud jste si právě vybavili rýžový nákyp, nejste sami, kterým toto jídlo připadá nechutné. Web Taste Atlas sestavil žebříček těch nejhorších pokrmů na planetě. A právě český rýžový nákyp obsadil 21. příčku. Které další české jídlo dopadlo ještě hůř? A kdo se stal vítězem ankety?

Možná budete překvapeni, ale druhé české jídlo, které obsadilo dokonce 19. místo žebříčku serveru Taste Atlas, je naše tradiční a jíme ho především o Vánocích. Ano, hádáte správně, jde o rybí polévku. Základem je kvalitní rybí vývar, většinou z hlav kaprů, kořenová zelenina a jikry s mlíčím.

A jaké jídlo je vítězem žebříčku stovky nejhorších pokrmů na světě? Aktuálně je to islanský pokrm Hákarl, což je fermentované žraločí maso. Připravuje se z masa žraloka malohlavého neboli grónského, které může být pro lidi jedovaté a tudíž vyžaduje zvláštní úpravu.

Maso se fermentuje v plastových kontejnerech zhruba měsíc až šest týdnů. Následně se kousky žraloka nařežou na plátky, které zavěsí venku do průvanu, kde maso odpočívá. Pokrm je typický silným zápachem po močovině a hnilobnou pachutí. Chtělo by se říct, zlatá rybí polévka nebo rýžový nákyp. Tenhle pokrm, který je dědictvím Vikingů, je opravdu pro odvážné.

ŽEBŘÍČEK 100 NEJHORŠÍCH POKRMŮ NA SVĚTĚ

Web Taste Atlas pravidelně zveřejňuje seznamy nejen těch nejhorších, ale i těch nejlepších jídel (asijských, řeckých, italských, evropských). Pořadí obou žebříčku se neustále mění, jelikož lidé v něm neustále hlasují.

Takto vypadal žebříček před týdnem:

Worst dishes in the world? Really? Take a look at the full list: https://www.tasteatlas.com/100-worst-rated-dishes-in-the-world

Posted by TasteAtlas on Friday, February 3, 2023

Ještě minulý týden seznamu nejhorších pokrmu kraloval ruský salát Indigirka. Základní surovinou jsou mražené ryby, ke kterým se přidá cibule, olej, sůl a pepř. Pokrm se servíruje hodně vychlazený a hodí se k vodce, jak píše server Taste Atlas. Ta se ostatně servíruje i k islandskému pokrmu Hákarl Také rýžový nákyp byl před týdnem na 27. příčce, rybí polívka mu byla hned v patách (28. příčka).

Zdroj: www.tasteatlas.com, fresh.iprima.cz

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.