Nová Miss World Krystyna Pyszková klade důraz na vzdělání. Pomáhá i dětem v Africe

Miss World je z Česka. Krystyna Pyszková porazila účastnice ze 111 zemí

Krystyna Pyszková se může pyšnit prestižním titulem královny krásy Miss World. Povedlo se jí to teprve jako druhé Češce po modelce Taťáně Kuchařové, která stejného úspěchu dosáhla v roce 2006. A kdo je vlastně vítězka letošního ročníku?

Nejkrásnější žena světa Krystyna Pyszková se narodila v Třinci, vyrůstala ale v Praze. Dlouhonohá blondýnka je nejenom nádherná, ale klade také velký důraz na vzdělání. Sama studuje dvě vysoké školy – práva na Karlově univerzitě a marketing na univerzitě v rakouském Innsbrucku. Třiadvacetiletá Krystyna navíc ráda maluje, hraje na příčnou flétnu a housle, jezdí na koni a cvičí.

Mohlo by vás zajímat: Kdo je nová Miss World? Korunku získala rodačka z Třince, studuje dvě vysoké školy najednou

Mezi její záliby kromě modelingu patří cestování a objevování nových zemí, kultur a lidí nebo třeba seberozvoj. Věnuje se také vlastnímu projektu, který je zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii. Charitativní činností se zabývá už několik let, spolupracuje také s charitativní organizací Sonta Foundation.

Zaujala už v Paříži

Pyszková trávila pracovně hodně času v zahraničí. V únoru 2024 se objevila například na pařížském týdnu módy, kde předváděla pro návrháře Zuhaira Murada či značku Celia Kritharioti. Spolupráce s předními světovými značkami zapříčinila také to, že se prošla po mole po boku světových topmodelek, jako jsou Naomi Campbell nebo Candice Swanepoel.

Čtěte také: Taťána Kuchařová i Radka Třeštíková se odvázaly. Bez ostychu předvedly svá nahá těla

Sama Krystyna je ze svého vítězství v 71. ročníku Miss World dojatá. „Slovy ani nedokážu vyjádřit, jak jsem šťastná. Je to něco, o čem jsem snila tak dlouho. Dlouho jsem pro to tvrdě dřela,“ sdělila v jednom z rozhovorů pro zahraniční média a prozradila, co bude jejím dalším cílem. „Jsem si jistá, že budu schopná zvýšit povědomí o tak důležitém tématu, jako je vzdělávání dětí,“ dodala s úsměvem Krystyna.

Rozchod ještě před světovou soutěží

Přibližně rok před účastí na světové soutěži krásy Miss World Krystyna Pyszková ukončila vztah s partnerem Radkem, se kterým byla necelých pět let. „Bohužel nastaly nějaké situace, které dospěly k tomu, že jsme se rozešli. Momentálně jsem single. Na druhou stranu mám teď více času se soustředit na sebe,“ uvedla minulý rok v lednu blonďatá kráska během rozhovoru pro Super.cz.

„Byly nějaké věci, které mě z jeho strany ve vztahu zklamaly. Snažili jsme se to zachránit, ale dopadlo to, jak to dopadlo. Zůstali jsme kamarádi, co se dá dělat,“ uzavřela tehdy Krystyna s tím, že se kvůli její práci dost často neviděli třeba i měsíc.

Sdílejte článek
Štítky Afrika krása vítězství Miss World univerzita modelka vzdělání Krystyna Pyszková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.