Novou Miss World je Češka. Krystyna Pyszková po 18 letech napodobila Taťánu Kuchařovou

Miss World je z Česka. Krystyna Pyszková porazila účastnice ze 111 zemí

Prestižní světovou soutěž krásy Miss World vyhrála Češka Krystyna Pyszková. Finále 71. ročníku se konalo v indické Bombaji. Kráska porazila účastnice ze 111 zemí světa.

Česko se po 18 letech může opět pyšnit nejkrásnější ženou na světě. Krystyna Pyszková zopakovala úspěch Taťány Kuchařové, které se to povedlo v roce 2006 vůbec poprvé. Oslnivá blondýnka Krystyna Pyszková v Indii zabodovala a odnesla si korunku a prestižní titul. „Miss World Czech Republic Krystyna Pyszková je 71. Miss World!“ napsali pořadatelé ke snímku, který zveřejnili na Instagramu.

Mohlo by vás zajímat: Kuchařová o vítězství v Miss World: Na soutěž mě připravilo složité dětství a puberta

Třiadvacetiletá rodačka z Třince vyrůstala v Praze, kde také momentálně studuje práva na Karlově Univerzitě a v Rakousku studuje také marketing. Měří 181 centimetrů a její míry jsou 86–59–89. Ráda maluje, hraje na příčnou flétnu a na housle, jezdí na koni a cvičí. Baví ji modeling a věnuje se také vlastnímu projektu, který je zaměřený na vzdělávání dětí v Tanzanii.

Finále v Indii

Krystyna Pyszková vyhrála národní soutěž Miss Czech Republic v roce 2022. Kvůli covidu však bylo světové finále až nyní. Původně se mělo konat v Dubaji, nakonec ho ale organizátoři přesunuli do Indie. Českou krásku tam přijela podpořit také šéfka soutěže krásy Taťána Makarenko a kreativní ředitel Sam Dolce.

Čtěte také: Nizozemskou miss vyhrála trans žena. Zaujala silným příběhem i posláním

Během klasického kola otázek a odpovědí padala témata, která se probírala na posledním summitu G20, uvádí web CNN. Pyszková měla osvětlit problém, který se týkal konkrétně péče o zdraví žen. Modelka hovořila o odstranění stigmatu a studu kolem menstruace. „Být ženou je dar,“ řekla Pyszková s tím, že menstruace by neměla být tabu.

Líbí se vám nová Miss World Krystyna Pyszková?

Sdílejte článek
Štítky vítězství modelka soutěž krásy Krystyna Pyszková Miss World

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.