Celebrity

16. listopadu 2022 18:00

Anna Fedorov

Kuchařová o vítězství v Miss World: Na soutěž mě připravilo složité dětství a puberta

POVÍDEJ (44)

Taťána Kuchařová se do povědomí mnohých zapsala poté, co před 16 lety získala titul Miss World. Jak sama říká, ačkoliv jí bylo teprve osmnáct let, na soutěž jela zcela připravená. „Strašně jsem si přála zvítězit a neměla jsem žádný plán B. Takže musel vyjít plán A,“ řekla v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS Kuchařová.

Taťána to neměla v dětství jednoduché. Do svých šesti let stihla vyměnit tři příjmení. Původně se po svém biologickém otci ze Slovenska jmenovala Sklenářová, pak Potočková, což bylo příjmení maminky za svobodna, a nakonec se z ní stala Kuchařová. „Než jsem nastoupila do první třídy, rodiče mě přejmenovali, protože maminka se znovu vdala a já se vdávala s ní jako čtyřletý špunt. Byla jsem takové slůně pořád někde nastrčené,“ popisuje moderátorce Radce Červinkové modelka.

Po rozvodu rodičů totiž nějaký čas žila s prarodiči. „Jistou dobu mi babička s dědečkem nahrazovali kompletní rodinu. Dětství u nich pro mě znamenalo zázemí, klidný přístav a krásné dětství na venkově. Když se narodila moje druhá sestra, byla jsem kompletně přestěhovaná za maminkou do Opočna a nastoupila tam do první třídy,“ říká Kuchařová.

I když se jí s prarodiči žilo dobře, cítila se prý odstrčená. „Dnes už bolest v duši z toho, že se rodiče rozvedli, nemám. Mám dvě velké rodiny – jednu českou a druhou slovenskou. Patřím do obou a jsem vděčná, že je mám. Musím říct, že jsem si našla cestu ke všem členům naší rodiny až v dospělosti. Ke všem mám ale hezký vztah,“ řekla Miss World 2006. Stejně krásný vztah má jak se svým biologickým otcem, tak i otčímem. „Oběma říkám táto a oba mě vedli k oltáři,“ popisuje Kuchařová.

Traumata z dětství? Musíte s nimi umět pracovat, říká Kuchařová

Z traumatických zkušeností z dětství pak nakonec dokázala v dospělosti těžit. „Traumata z dětství vás nemusí poznamenat v tom negativním smyslu. Záleží, jak se rozhodnete je zúročit a naučíte se s nimi pracovat,“ myslí si modelka.

I takové zkušenosti jí prý nakonec pomohly přiblížit se k cílům, kterých dosáhla. „Chtěla jsem něco dokázat nejen sobě ale i ostatním, protože jsem byla všude náplava – doma i u babičky. Díky tomu jsem se naučila fantasticky adaptovat na jakoukoliv situaci,“ popsala čtyřiatřicetiletá modelka. „Zocelilo mě to. Jsem takový držák, který vydrží hodně,“ doplňuje.

Když pak získala titul Miss World 2006, hodně se toho pro ni změnilo. „Získala jsem sebedůvěru a sebejistotu. Obrovsky jsem během toho roku vnitřně vyrostla. Posílilo mě to a ukázalo, že moje úsilí a práce na sobě nebyla zbytečná. Po profesní stránce to byla asi ta nejlepší škola života. Do dneška z toho čerpám a jsem vděčná za takový start do života,“ raduje se Kuchařová.

Kuchařová otevřeně: Neměla jsem žádný plán B

Na soutěž prý tehdy jela připravená. „Díky tomu, čím jsem si prošla v dětství a pubertě, jsem byla připravená. Než jsem letěla na Miss World, tak jsem trávila tři měsíce v Tokiu jako sedmnáctiletá žába. Přežila jsem to a řekla si, že přežiju cokoliv. Strašně jsem si přála zvítězit a neměla jsem plán B. Takže musel vyjít plán A,“ popisuje Miss World.

Na otázku, zda jí titul pomáhá v seznamování s muži, odpověděla, že spíš ne. „Takhle to vůbec nevnímám. Myslím si, že rozhoduje osobnost, protože dokážu být také uragán a jsem živelný člověk. Jedna paní mi nedávno napsala, že někteří muži nezvládají světlo, které některé ženy mají. Takže nevím, jestli je to vyloženě titulem, ale neřekla bych. Spíš je to o typu osobnosti,“ uzavírá Kuchařová. Celý rozhovor si můžete poslechnout v úvodním videu.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.