Nejlepší kameny pro návrat dětí do školy. Karneol pro více energie, ametyst proti strachu

Už za pár dní definitivně skončí letní prázdniny a začne škola. Někteří to zvládají v naprosté pohodě, jiní se dokonce těší, ale někdo může mít z nástupu do školy strach. Ať už vypravujete vaše dítě do první třídy, na střední, nebo na vysokou, vězte, že určitou pomoc může najít v kamenech. Které se budou opravdu hodit?

Kameny mohou být skvělými pomocníky při stresu, strachu z nového, špatné koncentraci i úzkostech – tedy při všem, co v dětech může vyvolávat návrat do školy. Každý z nich má jinou moc, a pokud jej dítěti pořídíte, nemusíte se bát, samo intuitivně bude přesně vědět, jestli ho má třít při zkoušce v ruce, mít v kapse nebo zavěšený na krku. Které kameny by vám doma neměly chybět?

Fluorit pro lepší koncentraci

Fluorit můžete znát také pod názvem kazivec a výborně zlepšuje koncentraci. Takže pokud má vaše dítě problém se soustředit, je na něj probíraného učiva až moc a neumí se na něj koncentrovat, pak tenhle kámen mu bude skvělým pomocníkem. Navíc má výbornou vlastnost, a to, že s jeho pomocí dokáže každý žák i student zachovat klid při řešení sebeobtížnějších úkolů. Dodává sebedůvěru a sebeúctu a napomůže také s tím, aby se váš potomek v kolektivu prosadil bez agrese a úskoků. Je vysoce ceněn i jako pomoc při ADHD a poruchách učení.

Karneol pro více energie

Karneol je ohnivý kámen, říká se o něm, že je to kámen vášně. Dokáže navodit skvělou náladu a dodává chuť do života. Takže pokud se vašim ratolestem nechce ráno z postele, stěžují si na únavu a nedostatek energie, karneol jim s tím pomůže. A nejen to, má schopnost podporovat kreativitu a také napomáhá s dokončováním zadaných úkolů.

Duhový měsíční kámen pro snadné přijetí změn

Už samotný návrat do školy je po prázdninách plných pohody, slunce a odpočinku obrovská změna, natož když vaše dítě přechází na jinou školu, jde do první třídy, poprvé na střední nebo vysokou. Jestliže víte, že hůře snáší změny, pak mu do kapsy dejte duhový měsíční kámen, který je výborný pro nové začátky a přijímání změn. Napomáhá také ke zmírnění stavů úzkosti a ke snazšímu přijímání změn.

Ametyst proti strachu a úzkosti

Zmatek, úzkost, strach z nového kolektivu i z toho, jak bude zvládat učení a novou látku, s tím vším se mohou na začátku školního roku žáci i studenti potýkat. Ametyst se dokáže napojit na naše třetí oko nebo korunní čakry a naučit tak toho, kdo jej vlastní, naslouchat své intuici. Ametyst si poradí s úzkostí i se zlozvyky, které se dosud nepodařilo odstranit. A navíc svého majitele chrání a zbavuje stresu.

Tyrkys proti závislostem

Máte obavy, že se vaše dítě chytí ve škole špatné party, začne kouřit, pít nebo bude mít problém se závislostí na hrách či sociálních sítích? S tím vším si poradí tyrkys. S jeho pomocí se dají překonat závislosti a je také talismanem pro štěstí, což se při písemkách vždycky hodí.

Citrín když chybí sebevědomí

Nejedno dítě se potýká zvláště ve škole s nedostatkem sebevědomí. Může mít strach ze zkoušek, z navazování přátelství, z nového prostředí, ale i z okolí obecně. A právě tento strach mu pomůže překonat citrín. Navíc dodá vašemu dítku dostatek sebevědomí, aby mohlo v klidu předstoupit před ostatní a přečíst referát.

Černý obsidián pro ochranu

V kolektivu lidí vždy přejímáme i jejich energie a je jedno, jestli jsou pozitivní, nebo negativní. Někdy může mít vaše dítě ve svém okolí energetického upíra, který z něj během chvíle dokáže vysát všechnu energii. Pokud to tak je, dejte mu s sebou černý obsidián – kámen, který je vyhlášený svou ochrannou silou a mocí. Chrání před přejímáním emocí druhých.

Jaké další kameny můžete vyzkoušet?

Pro ty, kteří nevěnují studiu dostatečný zájem, je skvělý sodalit, který probouzí zájem o studium a napomáhá ke snadnějšímu vyjadřování myšlenek. Akvamarín si poradí se zmatkem i stresem a dokáže uklidnit mysl. Rhodonit zase pomůže k lepšímu soustředění a vyrovnává duševní a fyzickou energii.

Jaké bude září podle výkladu karet Helen Stanku?

Zdroj: skierscribbler.comgroundgaia.com


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.