Astročlánky

6. července 2023 06:30

Eliška Reiglová

Závislosti podle horoskopu: Pro koho je strašák alkohol, pro koho telefon?

Můžeme si pravdu zapírat jak chceme, ale skutečnost je taková, že každý člověk má alespoň jednu závislost, které se zkrátka a jednoduše nemůže zbavit. Buď si neuvědomuje, že ji má, nebo mu nevadí. To, na čem se v průběhu života staneme závislými, nemalou měrou ovlivňuje i znamení, ve kterém jsme narození. K jaké závislosti máte předpoklady vy?

Beran

Berani jsou idealisté a rebelové. Když jim řeknete, že něco dělat nemají, tak většinou neposlechnou už jen proto, aby vám dokázali, že poslouchat prostě nemusí. Mají proto sklony si ve větší míře vychutnávat alkohol a zakázaná cigareta jim také chutná o něco více. Pravdou ale je, že je pro ně pak obtížnější se těchto zlozvyků zbavit.

Býk

Užívat si všemi smysly je pro Býky velmi důležité k tomu, aby byli skutečně šťastní. Obzvlášť důležitá je pro ně pak chuť. Nejí proto, že by to potřebovali k fungování, ale proto, že jídlo zkrátka milují. Zaplácávat si žaludek něčím rychlým, aby uspokojili hlad, není nic pro ně. Rádi si vychutnávají všemožné speciality a občas se nají víc, než je potřeba.

Blíženci

Jako vzdušné znamení by si měli Blíženci dávat pozor na závislost na cigaretách, lepší by pro ně bylo si nikdy žádnou nezapálit. Pro koho je pozdě, ten by měl alespoň omezit jejich počet. Blíženci se také snadno začnou nudit, a proto mohou sklouznout k závislosti na telefonu a sociálních sítích, na kterých budou zabíjet nepřiměřené množství času.

Rak

Nejcitlivější a nejemotivnější z celého zvěrokruhu jsou nepochybně Raci. Jsou náchylní k bolístkám jak psychickým, tak fyzickým. Měli by si proto dávat pozor na všemožné léky a nebrat takové, na kterých je možné si vytvořit závislost. Je u nich velká pravděpodobnost, že by jí propadli.

Lev

Lvi se ničeho nebojí, do věcí jdou po hlavě, a proto se mohou stát závislými prakticky na čemkoliv. Razí heslo, že zkusit se musí všechno. To, jak dál navigují svůj život, je v podstatě už jen otázkou jejich sebekontroly. Mohou být závislí na sexu, nakupování, jídle, ale i na cigaretách, alkoholu či tvrdších drogách.

Panna

Režim a řád jsou nepostradatelné věci v životě zrozenců znamení Panny. Ty proto mívají tendence pro práci zapomínat na všechno ostatní. Ani si nemusí uvědomovat, že jsou workoholici, protože si užívají pocity přicházející po dobře odvedené práci. Jejich blízcí si tak často mohou stěžovat, že s nimi kvůli povinnostem netráví dost času.

Váhy

Váhy mají sladkou povahu a stejně tak sladké samy milují, ale doslova. Když jim nabídnete čokoládu či cokoliv jiného s dostatečným množstvím cukru, nepohrdnou. Sladkosti jsou pro ně mnohdy i únikem od reality - není nad usednutí k televizi se sušenkou. Zkuste jim takové dobroty vzít a zažijete peklo.

Štír

Z celého zvěrokruhu jsou to právě Štíři, z koho vyloženě srší sexuální energie. Každou konverzaci dokážou stočit směrem k sexu a také jim nedělají problém známosti na jednu noc. Pokud už by tak mohli být na něčem závislí, byl by to právě sex. Jako partneři pak mohou být pro méně náruživé polovičky poněkud nároční.

Střelec

Střelci, stejně jako kdokoliv jiný, mohou být závislí na čemkoliv, vyloženě sklony ale k žádné závislosti nemají. Jsou to dobrodruzi, baví je změna a závislost je pro ně příliš dlouhotrvající záležitost. To pak neodpovídá jejich životnímu stylu.

Kozoroh

Jakkoliv se to může zdát nepochopitelné, Kozorozi mají největší sklony k závislosti na bolesti. Pokud narazí na někoho, kdo jejich život negativně ovlivňuje, jen tak se toho člověka nezbaví. Zkrátka v životě potřebují trochu utrpení, protože díky tomu se pak ve šťastných chvílích cítí opravdu skvěle.

Vodnář

Ačkoliv v kolektivu naprosto skvěle zapadají, Vodnáři si enormně užívají samotu. Občas zajdou až do bodu, kdy přátele zcela ztratí, protože si na ně dlouho neudělali čas. Chvíle o samotě jsou něco, bez čeho nemohou fungovat.

Ryby

Ryby mají sklony si hrát na oběti a trápí se často i tím, co by je trápit vůbec nemělo. Jako vodní znamení se uchylují k tekutému úniku od reality a zkouší najít štěstí na dně lahve alkoholu. I když mají druhý den povinnosti, dají si alespoň jednu sklenku na chuť.

Jaký bude červenec podle karet Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.