Celebrity

28. dubna 2024 16:15

David Laštovka

Nejmenší český herec Jiří Krytinář peníze utratil za ženy a alkohol. Zemřel nečekaně

TOP STAR - Jiří Krytinář - Veřejné rozloučení

Jiří Krytinář, který před kamerou ztvárnil více než 70 filmových či seriálových rolí, patřil se svými 120 centimetry k nejmenším českým hercům. Zemřel nečekaně ve věku 68 let, příčinou byla plicní embolie. Jaké bylo jeho soukromí?

Jiří Krytinář se herectví profesionálně začal věnovat od roku 1981, kdy získal stálé angažmá v barrandovském studiu. Díky jeho vzrůstu po něm byla obrovská poptávka, a to nejen v tuzemsku, ale i v zahraničí. Natáčel například v Itálii, Německu, Rakousku, Bulharsku nebo v tehdejším Sovětském svazu a Jugoslávii. Jeho malý vzrůst měl ovšem i stinné stránky, a to především zdravotní. Musel podstoupit výměnu kolenních kloubů a pravidelně absolvovat četné rehabilitace.

Přečtěte si také: Herec Vladimír Kratina v mládí skončil ve vězení. První žena s dcerou ho opustily

Jeho životní láskou se stala Magda, která trpěla stejnou poruchou vzrůstu. S tou ho seznámil kamarád, jenž s ní chodil na práva. Přestože je lékaři odrazovali od toho, aby spolu měli děti, narodila se jim dcera Jana. Manželství však po 20 letech směřovalo k rozvodu. „Už delší dobu spolu ani nespíme. Přestali jsme si rozumět. Asi půjdeme od sebe. K rozchodu by došlo už dávno, kvůli dceři jsme to ale tak nějak drželi do doby, než bude dospělá,“ svěřoval se herec redaktorovi webu Prima Ženy pár let před smrtí.

Peníze potřeboval, kvůli zdraví už hrát nemohl

Konec života Jiří Krytinář protrpěl. A to nejen kvůli zdravotním problémům, kdy mu začaly otékat nohy. Vzhledem k bujarému hýření – a to především za ženy a alkohol – se dostal do finančních potíží. „Když jsem ho naposledy oslovil, aby mi hrál ve filmu, omluvil se, že by hrozně rád, protože peníze potřebuje, ale už by to nedal. Jeho životospráva nepatřila zrovna mezi nejvzornější. Měl jsem ho moc rád, byl to srdcař, skvělý kumpán,“ prozradil redaktorovi webu Prima Ženy producent Pavel Pásek.

Čtěte také: Josef Bláha konec života protrpěl. Alkoholu se vzdát nechtěl, popíjel ho brčkem

Sedm let před smrtí se Krytinář neúspěšně pokoušel jako nezávislý kandidát dostat do Senátu. Do volebního klání šel s heslem: Malý člověk s velkým srdcem. V politice se chtěl zaměřit na sociálně slabé handicapované občany.

Jiří Krytinář přestal růst ve svých třech letech, kdy se u něj začalo projevovat onemocnění zvané nanismus, tedy trpasličí vzrůst. K jeho nejslavnějším rolím patří ta v pohádkách Tři oříšky pro Popelku a Kouzelný měšec či v seriálu Arabela. Oscarový režisér Miloš Forman ho navíc obsadil do svého filmu Amadeus.

Sdílejte článek
Štítky peníze výročí nemoc smrt rodina manželství dcera filmy herec Jiří Krytinář

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.