Celebrity

28. května 2024 17:10

David Laštovka

Nelly Sofie Gottová slaví 16. narozeniny. Po smrti otce se stáhla do ústraní

Ivana Gottová dala fanouškům svého muže další krásný dárek

Když nejmladší dcera Karla Gotta Nelly Sofie přišla na svět, jejímu otci bylo 69 let. Zpěvák na sklonku života velmi litoval toho, že tu pro ni nebude v době, kdy ho bude nejvíce potřebovat. Co dnes dělá?

Ve svých dcerách Charlottě Elle a Nelly Sofii, které měl s manželkou Ivanou, se Karel Gott viděl a měl z nich obrovskou radost. Uvědomoval si ovšem, že je měl příliš pozdě, a velmi ho trápilo, že tu pro ně nebude v době, kdy ho budou nejvíce potřebovat.

Když se dcery narodily, byl už Mistr ve věku, kdy by mohl být spíše jejich dědečkem. I proto ho přepadaly různé myšlenky. „Začal jsem bilancovat a klást si spoustu otázek, na které asi nenajdu nikdy odpověď. Nebylo to ode mě pošetilé pořídit si děti tak pozdě? Co s nimi bude, až tady nebudu? Jak to zvládne Ivanka, až zůstane na všechno sama? Nejsem takový sobec, aby mi to bylo lhostejné. Na druhou stranu jsem dostatečně sobecký na to, abych uvažoval i o tom, co v budoucnosti přijde,“ svěřoval se Karel Gott ve své autobiografické knize Má cesta za štěstím, kterou napsal těsně před smrtí.

Čtěte také: Gottová s dětmi opouští Bertramku a stěhují se do nové vily. Co na to zpěvákovi blízcí?

Poté, co se dozvěděl, že mu zbývá jen pár měsíců života, nejvíce mu ležel na srdci právě osud milovaných holčiček. „Jsou to zdravé, pěkné, veselé holky. I kdyby to měly být poslední dny, vím, že na mě budou mít hezké vzpomínky. Tolik jsme spolu zažili, vždyť se mnou procestovaly kus světa,“ sděloval zpěvák v knize. „Přemýšlím o jejich budoucnosti. Chtěl jsem jim být jako otec co nejdéle platný. Tak rád bych se dozvěděl, jakým směrem se budou v životě ubírat. To už bohužel nestihnu,“ zmiňoval Karel Gott.

Nelly má pečovatelské sklony po mamince, říkal Gott

Zatímco Charlotte, která na konci dubna 2024 oslavila 18. narozeniny, hraje na klavír a zpívá, Nelly se věnuje tanci. Na posledních koncertech svého tatínka vystupovala jako jeho host. Zahrála si v pohádkách Anděl Páně 2 nebo Když draka bolí hlava a účinkovala v několika muzikálech. Obě dívky po otci zdědily umělecký talent. Po jeho smrti se však stáhly do ústraní.

Mohlo by vás zajímat: Ke Krausovi zavítal imitátor Gotta. U nás doma se vždy poslouchala starší hudba, řekl

Gott u obou dcer oceňoval především jejich dobrosrdečné povahy. „Nellinka je pozorná, ohleduplná, s pečovatelskými sklony po své mamince. Po mně má oči a obočí, toho si nelze nevšimnout. Modré oči dál od sebe prý mají výjimečné osobnosti... Každou chvíli přiběhne, jestli něco nepotřebuji. Je na ní vidět, jak ji pomáhání druhým těší. Je nesmírně pořádkumilovná, zodpovědná a cílevědomě dotahuje všechno do zdárného konce. Jen tak si ale k tělu někoho nepustí,“ napsal o ní zpěvák.

„Charlotte je povahou asi trochu víc po mně. A podobou snad ještě víc po mojí mamince Marii. Také je velmi senzitivní a empatická vůči svému okolí. Sedí mi na klíně a probíráme spolu nejen muziku a její oblíbené interprety, ale občas vedeme i hlubší filozofické debaty, mnohdy o věcech mezi nebem a zemí,“ prozradil ve své knize o další dceři.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.