Zeptejte se umělé inteligence, jak vyhrát v loterii. Němci už sází podle AI

Umělá inteligence může být pomocí i hrozbou

Umělá inteligence může být nadějí i hrozbou pro lidstvo. Experti jsou přesvědčení, že AI je obrovskou šancí pro budoucnost. Je možné umělou inteligenci použít pří sázkových hrách? V Německu to už vyzkoušeli.

Otáčíte před Štědrým dnem každou korunu a říkáte si, že by vaší peněžence pomohla nečekaná výhra v loterii? Německý Bild pro své čtenáře představil službu Hey_ využívající umělou inteligenci. AI začala čtenářům radit, jakou strategii zvolit při sázení. Hráči si mohou vybrat z několika možností „zábavné a informativní pomoci“, kdy robot nabízí často tahaná, šťastná, či naopak smolná čísla i náhodné tipy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vánoční triky obchodníků nutí k většímu utrácení. Lidi ovlivní barvy i falešné slevy

Umělá inteligence se samozřejmě jistí, když hned na úvod uživateli vysvětlí, že není věštec a nevidí do budoucnosti. AI přiznává, že se může mýlit. Ale přesto uživatelům ráda pomůže s jejich tipy. Čtenář pak dostane servis, díky kterému by měl být při sázení úspěšnější.

Třináctka? Tu vůbec nezkoušejte

„Nejčastěji taženým číslem je šestka. Od roku 1955 padla 644krát. Nejméně tahané číslo je třináctka, pouze 518krát. Mnoho hráčů volí data narození, čísla do 31 jsou proto populárnější,“ vysvětluje robot statistické údaje.

Dalšími možnostmi „pomoci“ je poskytnutí seznamu údajně šťastných čísel či vysvětlení instrukcí k volbě náhodných čísel. Umělá inteligence jmenuje hod kostkou, vyplnění sázkového tiketu se zavřenýma očima či využití generátoru náhodných čísel na internetu nebo přímo v Hey_.

Službu Hey_ provozuje vydavatelství Axel Springer, které Bild vlastní. Kromě nového loterijního formátu má na stránkách deníku i další funkce. „Představuje naprosto nový způsob pro interaktivní a individuální prohlubování novinářských témat uživateli s pomocí umělé inteligence. V začátcích se bude Hey_ na Bildu zaměřovat na témata jako strava, finance nebo cestování, stejně tak jako na zábavné prvky. Například personalizované pohádky ke čtení pro děti nebo kvízy,“ vysvětlilo vydavatelství.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Umělá inteligence rozdává tipy na sázení. Kromě šťastných čísel radí i tři základní pravidla

Nutno ale zmínit, že vydavatel deníku je investorem velkých německých loterií! Tak je otázkou, komu vlastně služba Hey_ nakonec přinese největší zisky.

Sdílejte článek