Celebrity

13. července 2023 13:50

Tomáš Durčák

Oslabený Štefan Margita. Ve Španělsku jej skolila nemoc a ruší koncerty

Rozhovor s Margitou

Známý operní pěvec a vdovec po Haně Zagorové (†75) Štefan Margita (66) prožívá nelehké chvíle. Letošní dovolenou si naplánoval ve španělské Malaze, kam chtěli odcestovat již loni ještě s Hankou, ale její zdravotní stav to nedovolil. Skolila ho zde však nepříjemná choroba, a tak je nucen rušit svá naplánovaná vystoupení.

Španělsko aktuálně zažívá vlnu extrémních veder a zdá se, že i ta mohou za zhoršení zdravotního stavu Štefana Margity. „Měl jsem tři dny antibiotika, kvůli angíně,“ svěřil se pro Showtime operní pěvec, kterého nemoc skolila pravděpodobně kvůli klimatizaci v obchodním domě. Zpěvák už měl být zpět v Praze, ale kvůli nemoci musel svůj návrat odložit.

Plánovaný koncert, který se měl uskutečnit v 14. 7. v Dačicích musel Margita odložit a jeho první omluva tak směřovala právě k fanouškům, kteří si zakoupili lístek. Místo něj vystoupí zpěvák Jakub Smolík, nicméně pořadatelé již avizovali, že na požádání divákům vrátí jejich peníze. „Pokud na koncert Jakuba Smolíka jít nechcete, na Infocentru Dačice vám oproti vstupence vrátí peníze zpět,“ uvedli ve svém vyjádření.

Letní angína je sama o sobě velmi nepříjemná, ve více než čtyřicetistupňových vedrech tak pěvcův známý tenor skutečně trpí. Prostřednictvím Showtime však svým fanouškům a všem našim divákům a čtenářům posílá pozdravy a dodává, že už je mu líp a že se zotavuje.

Fanoušci Štefana Margity v Dačicích budou pravděpodobně jediní, kteří o jeho výjimečný hlas přijdou. Možná i vzhledem k nadcházejícímu smutnému výročí úmrtí Zagorové si Štefan nechal konec léta a začátek podzimu od koncertů volný. Jeho další vystoupení je aktuálně naplánováno až na listopad.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 7. 5. 2024

Možná cítíte touhu po cestování a toužíte po něčem novém a odlišném ve svém životě. Nemůžete si pomoct, ale fádní rutina vás trochu nudí. Pokud toužíte po dobrodružství, proč si nenaplánovat exotický výlet? I když na to teď nemáte peníze, můžete začít s průzkumem. Už jen vědomí, že se tam jednou vydáte, vám pomůže zvednout náladu, Berani.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.