Celebrity

6. října 2022 06:01

Tomáš Durčák

Poslední minuty Hany Zagorové: Zemřela ve spánku. Co řekla Štefanovi na rozloučenou?

Otevřený rozhovor se Štefanem Margitou

Štefan Margita ve svém exkluzivním, prvním a jediném rozhovoru o úmrtí jeho milované Hany Zagorové popsal, jak probíhaly její poslední minuty. Zároveň sdělil, na co přesně zemřela, čímž vyvrátil některé fámy.

Hana Zagorová zemřela 26. srpna 2022 v Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. Po jejím boku byl její manžel Štefan Margita, s kterým spolu prožili láskyplných 30 let manželského života. Hanka si však dle jeho slov až do posledních chvil vůbec nepřipouštěla, že by to mohlo skončit špatně a naopak plánovala, co všechno spolu ještě podniknou.

Štefan stále optimistické Hance o jejím zdravotním stavu mlžil

„Když Hanka ležela v nemocnici, páni doktoři mě předem upozorňovali, že je její stav hodně špatný. Bylo to moje nejhorší životní představení, které jsem musel zahrát… doktoři mi vysvětlovali, že se její stav zhoršuje a není to dobré. Asi za pět sekund jsem vstupoval do jejího pokoje a neustále si opakoval, že se musím usmívat a nesmím to dát najevo,“ svěřil se Štefan pro pořad Showtime.

Hanka Štefana samozřejmě velmi dobře znala, takže na něm úzkost a strach poznala. „Někdy to na mně poznala a ptala se, jestli se něco stalo. Tvrdil jsem, že ne a že pan doktor říkal, že má lepší výsledky. To ji uklidňovalo, stejně jako to, že jí posílali nové písničky na desku. Mluvili jsme i o koncertu, kde měla vystoupit v O2 aréně,“ řekl dále truchlící Margita.

Když se posléze Štefan do nemocnice prakticky nastěhoval, aby s Hankou mohl být 24 hodin v kuse, rovněž jí to přišlo podezřelé. „Říkal jsem, že je mi doma smutno a chci být s ní. Uvěřila mi. Stále se vyptávala, co budeme dělat. Jestli půjdeme na Slavíka. Prostě netušila, že se to stane a byla velice pozitivní. Pak se to ale začalo hodně zhoršovat. Hodně spala, neměla už ani chuť k jídlu,“ popsal poslední dny Hany Zagorové její manžel.

Čekat na smrt milované ženy byla katastrofa

Za vůbec nejhorší moment Margita považuje situaci, kdy v posledních dnech seděl vedle své milované Haničky a věděl, že zítra už třeba nebude, aniž by jí mohl jakkoli pomoci. „Je katastrofa na tohle čekat, nikomu to nepřeju zažít,“ svěřil se.

Zároveň vyvrátil informace o tom, že Zagorová před smrtí prodělala těžkou mrtvici, o čemž média po její smrti spekulovala. „To není pravda. Hanka zemřela na tu svou nemoc, kdy už opravdu neexistovala žádná možnost. Vyčerpala všechny, které v medicíně jsou a bohužel nešlo nic dělat,“ uvedl na pravou míru Štefan.

Podívejte se na celý rozhovor se Štefanem Margitou:

Zagorová byla dva týdny v nemocnici, jaká poslední slova řekla Štefanovi?

Doktoři na výsledcích testů Hanky viděli vysoké zánětlivé hodnoty, a tak Štefanovi oznámili, aby se připravil na nejhorší. „Dostala vysokou horečku. Tehdy měla asi 37,5, ale za ta léta jsem už věděl, že půjde nahoru. Po dvou hodinách měla téměř 39 a přestala komunikovat. Volal jsem do nemocnice a tam mi řekli, ať ji přivezu. To bylo čtrnáct dnů před tím, než umřela. Pak mi pan doktor řekl, že se asi už domů nedostane,“ popsal důvody zhoršení Hančina stavu Štefan a svěřil se i s tím, jaká byla její poslední slova. „Zemřela v pátek a ve čtvrtek kolem páté se ještě probrala, koukla na mě a řekla ‚pusinku'. Pak už spala až do rána a v 11 hodin dopoledne umřela. Já jsem se jí neustále ptal, jestli nemá bolesti, a říkala, že ne. Takže v podstatě spinkala,“ popsal poslední okamžiky Hany Zagorové její stále truchlící manžel.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.