Móda a krása

7. března 2023 10:30

Komerční sdělení

Není náramek jako náramek

Náramky patří mezi velmi oblíbené šperky. Mohou být z korálků, léčivých polodrahokamů i perel. Jaký zvolit?

Náramek vybíráme s přihlédnutím k několika parametrům. Spolu s materiálem, barvou a jeho velikostí, to jsou třeba jeho ochranné a léčivé vlastnosti. A pokud ho pořizujete jako dárek, měli byste vycházet i ze vkusu obdarované. Vysledujte, jaké náramky (a zda vůbec) nosí, a svůj výběr se jejímu stylu a preferencím snažte podřídit.

Náramek a příležitost

Jedním z klíčových parametrů výběru náramku je příležitost, k jaké bude nošen. Oslavy a další významné události si přímo žádají náramky z perel. Náramek by však rovněž měl ladit se zvoleným outfitem a dalšími doplňky. Zatímco k romantickým šatům si můžete vzít náramek z korálků, luxusní róba si už žádá třeba náramek posetý diamanty. Párování šperků a oděvů je vhodné konzultovat s módním stylistou.

Léčivé náramky z polodrahokamů

Speciální kategorií jsou tzv. funkční a léčivé náramky. Například vybrané náramky z polodrahokamů mají léčivé, povzbudivé či ochranné účinky. Fluorit posiluje myšlenky, potlačuje silné emoce, urovnává zoufalství, smutek i vztek. Citrín je kamenem štěstí, hojnosti a prosperity. Malachit je silný ochranný kámen pohlcující negativní energie. K tomu uklidňuje nervovou soustavu a zlepšuje spánek.

Čakrové náramky

Až magickou moc mají náramky čakrové. Například náramek se Stromem života dobíjí energii čaker, těla a mysli. Měsíční čakrový náramek pak pozitivně ovlivňuje chování, emoce i duchovní růst. Tyto náramky navíc vůbec nejsou drahé. Na e-shopu Nefertitis.cz stojí již okolo osmdesáti korun. Krásný dárek tak budete mít doslova za hubičku.

Jakou velikost?

Náramek by z ruky neměl sklouzávat ani se do ní zařezávat. Zkrátka by jí měl perfektně sednout. Pokud ho tedy kupujete jako dárek, máte v podstatě dvě možnosti. Buď (zřejmě nenápadně) změřit obvod zápěstí obdarované, nebo (a to asi bude snazší) zašátrat v její šperkovnici, nějaký ten náramek si z ní vypůjčit a na základě jeho velikosti pořídit ten, jímž ji obdarujeme. Sázkou na jistotu pak v tomto ohledu jsou náramky univerzální.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.