Móda a krása

7. března 2023 10:30

Komerční sdělení

Není náramek jako náramek

Náramky patří mezi velmi oblíbené šperky. Mohou být z korálků, léčivých polodrahokamů i perel. Jaký zvolit?

Náramek vybíráme s přihlédnutím k několika parametrům. Spolu s materiálem, barvou a jeho velikostí, to jsou třeba jeho ochranné a léčivé vlastnosti. A pokud ho pořizujete jako dárek, měli byste vycházet i ze vkusu obdarované. Vysledujte, jaké náramky (a zda vůbec) nosí, a svůj výběr se jejímu stylu a preferencím snažte podřídit.

Náramek a příležitost

Jedním z klíčových parametrů výběru náramku je příležitost, k jaké bude nošen. Oslavy a další významné události si přímo žádají náramky z perel. Náramek by však rovněž měl ladit se zvoleným outfitem a dalšími doplňky. Zatímco k romantickým šatům si můžete vzít náramek z korálků, luxusní róba si už žádá třeba náramek posetý diamanty. Párování šperků a oděvů je vhodné konzultovat s módním stylistou.

Léčivé náramky z polodrahokamů

Speciální kategorií jsou tzv. funkční a léčivé náramky. Například vybrané náramky z polodrahokamů mají léčivé, povzbudivé či ochranné účinky. Fluorit posiluje myšlenky, potlačuje silné emoce, urovnává zoufalství, smutek i vztek. Citrín je kamenem štěstí, hojnosti a prosperity. Malachit je silný ochranný kámen pohlcující negativní energie. K tomu uklidňuje nervovou soustavu a zlepšuje spánek.

Čakrové náramky

Až magickou moc mají náramky čakrové. Například náramek se Stromem života dobíjí energii čaker, těla a mysli. Měsíční čakrový náramek pak pozitivně ovlivňuje chování, emoce i duchovní růst. Tyto náramky navíc vůbec nejsou drahé. Na e-shopu Nefertitis.cz stojí již okolo osmdesáti korun. Krásný dárek tak budete mít doslova za hubičku.

Jakou velikost?

Náramek by z ruky neměl sklouzávat ani se do ní zařezávat. Zkrátka by jí měl perfektně sednout. Pokud ho tedy kupujete jako dárek, máte v podstatě dvě možnosti. Buď (zřejmě nenápadně) změřit obvod zápěstí obdarované, nebo (a to asi bude snazší) zašátrat v její šperkovnici, nějaký ten náramek si z ní vypůjčit a na základě jeho velikosti pořídit ten, jímž ji obdarujeme. Sázkou na jistotu pak v tomto ohledu jsou náramky univerzální.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.