Ruce mohou prozradit váš věk. Se stárnutím kůže bojuje i řada známých žen

Krásné ruce jsou naší vizitkou. Kromě hezké manikúry bychom však neměli zapomínat ani na správnou péči o naši pokožku. Jak alespoň částečně zastavit její stárnutí?

Říká se, že podle rukou lze poznat skutečný věk ženy. Bohužel jak roky plynou, mění se i naše kůže. Vliv na to samozřejmě má několik různých faktorů. Svou roli zde hraje genetika, povolání, způsob práce, ale také domácí péče. Existuje několik různých tipů, jak můžete bojovat s projevy stárnutí rukou.

Mohlo by vás zajímat: Zima vysušuje rty, ruce i tváře. Jak si doma poradit s popraskanou kůží?

Dostatečná hydratace je základ

Nejdůležitější je především hydratace. Naše ruce vlivem nepříznivého počasí trpí a především v zimě jsou velice suché. Je však důležité vědět, po jakých produktech sáhnout. Popraskaná kůže je nevzhledná a naše ruce kvůli ní i rychleji stárnou. Doporučujeme mít kvalitní hydratační krém na ruce hned u postele nebo v kabelce a v případě potřeby ruce ihned důkladně promazat.

Dalším způsobem, jak můžete zpomalit proces stárnutí, je svěřit se do rukou odborníka. Existuje několik možností, které vám však zkušený profesionál doporučí na základě stavu vaší pokožky. Jednou z možností je hloubková hydratace zvaná mezoterapie. V tomto případě se do podkoží dává směs vitamínů a látek jako například kyselina hyaluronová. Zákrok se provádí drobnou jehličkou a před začátkem se na kůži nanese znecitlivující krém.

Domácí práce jedině v rukavicích

Jestliže provádíte domácí práce bez rukavic, měla byste to okamžitě napravit. V důsledku působení čisticích prostředků naše ruce trpí. Odnášejí to bohužel i nehty, u kterých se pak zvyšuje například i lámavost. V rukavicích bude vaše pokožka chráněná a nedostane tak zabrat. Svým rukám čas od času dopřejte třeba parafínový zábal anebo jednou týdně namočte ruce do mírně ohřátého olivového oleje, ten působí blahodárně také na nehty.

„Stařecké“ ruce mají i známé osobnosti

Někdo má bohužel tu „smůlu“, že jeho ruce působí starší, než ve skutečnosti jsou. Vliv na to může mít již zmiňovaná genetika. A lidé si toho všímají i na známých osobnostech. V období Vánoc se s rýpavými komentáři musela vyrovnat například aktivistka za ženská práva Lilia Khousnoutdinova. Nevinná fotka nehtů spustila vlnu negativních komentářů, které narážely na to, že má trojnásobná maminka vrásčité ruce.

„Zajímavé, jaké emoce vyvolávají naše ruce. Naše proto, že je máme v rodině všechny. Vypadají staře celý život... No a co? Jak by řekla moje babička: Ať je to největší problém, který v životě máš! Mně přijdou takové stařenovské a velmi pěkné. Vlastně něčím hodně cool. Hrajou na klavír, hladí dětské hlavičky a vyšívají úplně stejně,“ napsala Khousnoutdinova s tím, že její ruce za sebou mají příběh a spoustu hezkých věcí.

„Vlastně se mne to asi dotklo. Že moje ruce jsou špatné? Proč? Já hlavně jiné fakt nechci. Ani mladé, ani hladké. Vadí mi možné vlastně to, že taková maličkost vyvolává pozornost. A co pak, když někdo opravdu vypadá jinak nebo žije s tělesnou odlišnosti? Ach jo,“ posteskla si autorka v komentářích nad tím, jak dokážou být někteří lidé netaktní.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.