Celebrity

8. října 2024 18:34

Michaela Vlčková

Nestárnoucí Sigourney Weaver. Vyhýbá se plastikám a mladistvý vzhled přisuzuje veganství

Herečka Sigourney Weaver (75) se už více než čtyři dekády řadí k nejvýraznějším hvězdám Hollywoodu. Natočila řadu úspěšných snímků a na vrcholu se zvládla udržet i bez toho, aniž by byla spojena s nějakým skandálem. Herečka dala přednost přirozenému stárnutí. A nutno podotknout, že ve svém věku bez plastik vypadá naprosto skvostně. Svůj mladistvý vzhled sama připisuje především veganskému životnímu stylu.

Sigourney Weaver se narodila 8. října 1949 do rodiny, která má kořeny v zábavním průmyslu. Její otec, Sylvester „Pat“ Weaver, byl prezidentem televizní stanice NBC v 50. letech a je považován za jednoho z klíčových inovátorů americké televize. Její matka, Elizabeth Inglis, byla britská herečka.

Původně se jmenovala Susan Alexandra Weaver, ale v roce 1963 si změnila jméno na Sigourney. Inspirovala se postavou Sigourney Howard z románu Velký Gatsby od F. Scotta Fitzgeralda.

Nejvýznamnější role

Sigourney Weaver, která dnes oslavuje 75. narozeniny, se stala známou po celém světě poté, co ztvárnila Ellen Ripley ve sci-fi filmu Alien z roku 1979, v Česku známý jako Vetřelec. Ripley se stala jednou z nejslavnějších ženských akčních hrdinek v historii filmu. Díky snímku od Ridleyho Scotta Weaver získala několik nominací na prestižní ocenění. Její ztvárnění silné, ale lidské postavy v převážně mužsky dominovaném žánru ji vyneslo do hollywoodské elity.

Čtěte také: Sigourney Weaver potvrdila roli v nových Star Wars a potěšila fanoušky Vetřelce

Mezi její další významné role patří Dian Fossey ve filmu Gorily v mlze či Dana Barrett ve snímku Krotitelé duchů. Úspěch sklidila také za film Pracující dívka, kde byla obsazena do role arogantní šéfky, za což získala Zlatý glóbus.

Herečka pokračovala ve své kariéře jako důležitá postava sci-fi a fantasy filmů. V roce 2009 si zahrála Dr. Grace Augustine v epickém sci-fi Avatar od Jamese Camerona. Film se stal nejvýdělečnějším filmem všech dob, až do uvedení Avengers: Endgame. Weaver se do této role vrátila v pokračování z roku 2022 Avatar: The Way of Water. Kromě úspěšné herecké kariéry je Sigourney známá svou vášní pro ochranu životního prostředí. Aktivně podporuje organizace zaměřené na ochranu oceánů a boj proti klimatickým změnám.

Stabilní manželství

Sigourney je ve světě showbyznysu známá i pro své dlouholeté manželství s režisérem a divadelním producentem Jimem Simpsonem, za kterého se provdala v roce 1984. Společně mají jednu dceru, Charlotte Simpson. Harmonické manželství funguje prý především díky komunikaci.

Mladistvý vzhled díky veganství

Fanoušci často žasnou nad mladistvým vzhledem Sigourney, který si dokáže udržet i po sedmdesátce, a to bez jakýchkoliv chirurgických zásahů. Tajemství tkví podle herečky ve veganské stravě, kterou se snaží dlouhodobě dodržovat.

Mohlo by vás zajímat: Ripleyovou měla původně hrát jiná slavná herečka. O roli přišla z velmi smutného důvodu

„Můj manžel i dcera se také snaží jíst zdravě, vybírají si převážně vegetariánskou stravu,“ uvedla v rozhovoru pro magazín Stellar herečka, která vděčí za svůj mladistvý vzhled právě veganství. V jednom z rozhovorů také pronesla, že veganství pozitivně ovlivnilo také její zdravotní stav.

Ve formě se také udržuje díky zápřahu v práci. „Práce v tomto oboru mě udržuje v kondici. Vytrvalost je asi jedna z nejdůležitějších věcí,“ pronesla Weaver, která má striktní názor na plastiky.

Plastikám řekla ne

Sigourney Weaver patří mezi ty herečky, které daly přednost přirozenému vzhledu a stárnou s grácií. Plastikám řekla jasně ne, v tomto ohledu ji hodně inspirovala maminka. „Líbí se mi stárnout, je to zajímavé. Nemyslím si, že je přitažlivé mít napjatý obličej s tělem pětašedesátníka. Takový vzhled mi připadá děsivý,“ nechala se již dříve slyšet v rozhovoru pro The Guardian.

„Moje matka byla velká krasavice a nikdy nepodlehla plastickým operacím. Myslela si, že nejlepší je stárnout s grácií. Já to cítím stejně. Tím, že se snažíme zůstat mladí, se vlastně pořád ohlížíme zpět, místo abychom se posouvali vpřed,“ vysvětlila svůj pohled na plastické operace.

Mohlo vám uniknout: Meghan Markle se ukázala ve společnosti. Bez Harryho a v nepadnoucích šatech:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 10. 2024

Ve vzduchu je spousta transformační energie, kterou byste měli využít. Možná jste příznivci diety, kterou zahájíte zítra. Když přijde zítřek a je tu obrovské jídlo v podobě pizzy, limonády a hranolků, najednou dieta opět začne zítra. Využijte silnou energii dnešního dne, abyste se tohoto návyku zbavili a provedli ve svém životě skutečnou změnu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.