Celebrity

27. května 2022 06:05

David Laštovka

Nejen Dáda Patrasová. Labuda, Schmitzer a další slavní kolegové bourali daleko hůř

Dagmar Patrasová, která začátkem týdne poblíž svého bydliště nabourala do zaparkovaného auta a betonových zábran, a následně se odmítla podrobit dechové zkoušce, se po nehodě uzavřela před světem. Obrnila se mlčením, s novináři přestala komunikovat a z celé situace je viditelně otřesená. V šoubyznysu není zdaleka jediná, komu se něco podobného přihodilo. U některých kolegů byly následky daleko vážnější a také tragičtější.

Marián Labuda – Smrt dvou žen

Slovenský herec českým divákům známý například z komedie Vesničko má středisková byl i podle informací FTV Prima v listopadu roku 2005 účastníkem tragické smrtelné nehody na dálnici D1 u Velké Bíteše na Žďársku. Na silnici pokryté ledovou vrstvou a sněhovými jazyky nejdříve havarovala dodávka, která zůstala stát u svodidel. Následně do ní ve smyku narazila řidička osobního automobilu, která ve voze cestovala se svojí matkou. Obě ženy vyskočily z auta a zůstaly stát u středových svodidel, což se jim stalo osudným. Narazil do ně právě Labuda se svým VW Passatem, který dostal smyk a nezvládl řízení. Za smrt dvou žen dostal trest deset měsíců s podmíněným odkladem na 2,5 roku. Na stejnou dobu mu bylo také zakázáno řídit vůz.

Deana Horváthová Jakubisková – Smrt na přechodu

Herečka a producentka, manželka režiséra Juraje Jakubisko v roce 2011 na přechodu neřízeném semafory srazila chodce, který svým zraněním podlehl. Před soudem uvedla, že chodce neviděla přes odbočující auto a muž ji pod kola jejího Mercedesu vběhl. Soud ji uložil třicetiměsíční podmínku, čtyři roky zákaz řízení a pozůstalým zaplatit odškodné přes milion korun, jak tehdy informovala média včetně FTV Prima.

Vašek Jelínek – Muž mu skočil pod kola

Zpěvák skupiny Lunetic před pár dny po návratu z koncertu srazil na dálnici člověka, který měl přebíhat vozovku. Přestože se mu snažil duchapřítomně ihned poskytnout první pomoc, všechno bylo marné. Muž bohužel zemřel. Smrtelnou srážku sice nezavinil, ale hrozí mu velký problém. Policie totiž tvrdí, že při dechové zkoušce opakovaně nadýchal 0,4 promile alkoholu. Informoval o tom zpravodajský web CNN Prima NEWS. Teď to ovšem vypadá, že hudebník před jízdou alkohol nepožil. „Čerstvá informace je, že Vaškovi konečně přišly výsledky rozboru krve a jsou negativní,“ řekl webu Extra manažer kapely Zdeněk Obhlídal.

Dara Rolins - Osvobodila ji Klausova amnestie

Zpěvačka před dvanácti lety v Šáreckém údolí srazila třiašedesátiletého muže na motocyklu, který zraněním podlehl. Následně byla obviněna z usmrcení z nedbalosti s trestem od 1 ro 6 let, informovala tehdy FTV Prima. Dva roky po nehodě byla nepravomocně odsouzena k 26 měsícům podmíněného trestu s tříletou zkušební dobou. Proti rozsudku se na místě odvolala. Nakonec soud rozhodl takto: 18 měsíců podmíněně s odkladem na dva a půl roku, 3 roky zákaz řízení a povinnost odškodnit pozůstalé. Vzhledem k amnestii tehdejšího prezidenta ČR Václava Klause jí byl podmíněný trest prominut a byl jí rovněž vymazán zápis z rejstříku trestů. Povinnost zaplatit pozůstalé rodině odškodné a tříletý zákaz řízení zůstalo v platnosti.

Jiří Schmitzer - V opilosti zabil člověka

Ve svých sedmadvaceti letech byl odsouzen na tři roky vězení za usmrcení z nedbalosti. Cestou z divadla způsobil dopravní nehodu, při které zemřel chodec. Přestože chyba byla na straně chodce, který mu pod auto skočil, herci uškodilo, že za volant usedl opilý. Jeho otec, slavný herec Jiří Sovák, se ho za to zřekl a vydědil ho. Do smrti už spolu nepromluvili. Schmitzer si odseděl polovinu trestu. Propuštěn byl za dobré chování, jak psal web Prima Ženy.

Josef Zíma - Usnul za volantem

V roce 1959 řídil vůz ve kterém vedle něj seděl režisér Jiří Jungwirth a na zadních sedadlech zpěvačka Judita Čeřovská a Alena Pánková. Vraceli se z vystoupení ze Strakonic. Cestou ovšem zpěváka přemohl mikrospánek a u Dobříše narazil do stromu. Následky byly děsivé. Režisér Jungwirth zemřel, obě ženy utrpěly velmi vážná zranění, z kterých se dostávaly několik let. Josef Zíma dostal tříletý podmíněný trest a k tomu povinnost uhradit veškeré škody a léčebné výdaje.

Ladislav Lubina – Z místa nehody utekl

Bývalý hokejista a trenér v létě roku 2008 způsobil na Královéhradecku smrtelnou dopravní nehodu. Vjel do protisměru a narazil do protijedoucí dodávky, kterou řídil otec slavného fotbalového útočníka Vratislava Lokvence. Lubina z místa utekl, čímž nebylo možné provést jeho dechovou zkoušku. Za tragickou nehodu, útěk od nehody a neposkytnutí první pomoci byl odsouzen na 2 roky podmíněně.

Zdroj: FTV Prima, CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.