Celebrity

26. prosince 2023 09:00

David Laštovka

Nezvratný osud Karla Černocha. Zázrakem přežil děsivou nehodu, smrt ho ale dostihla

Od smrti zpěváka se sametovým hlasem Karla Černocha dne 27. prosince uplyne 16 let. Zemřel dva měsíce po svých čtyřiašedesátých narozeninách. Osudnou se mu stala rakovina, se kterou sváděl statečný boj. Ještě před tím se ale, jak sám řekl, podruhé narodil.

Psal se rok 2004. Karel Černoch, začínající pěvecká hvězda Patrik Stoklasa a další dva lidé se vraceli v jednom voze z vystoupení z Olomouce do Prahy. Na dálnici D1 poblíž Brna jejich dodávka v plné rychlosti narazila do kamionu...

Stoklasa byl v bezvědomí s poraněním mozku převezen do nemocnice, kde se podrobil několika operacím, ale všechno bylo marné. Lékaři mu dávali desetiprocentní šanci na přežití a sdělili příbuzným, že s vysokou pravděpodobností zůstane poškozen mozek. Po čtyřech dnech byl zpěvák odpojen od přístrojů. Bylo mu pouhých 22 let.

Karel Černoch jako zázrakem vyvázl jen s otřesem mozku, zlomenou nohou a četnými pohmožděninami. Jak přiznal, měl obrovské štěstí a v podstatě se podruhé narodil. „Kdybych nebyl připoutaný, asi bych tu už nebyl. Při nárazu se urvaly dveře a já vyletěl ven z auta, to mi zachránilo život,“ popisoval po nehodě deníku Blesk.

S krutou nemocí bojoval statečně

Pár měsíců na to mu lékaři diagnostikovali rakovinu a musel podstoupit operaci tlustého střeva. Když už to vypadalo, že se uzdravil a je z nejhoršího venku, rakovina se znovu vrátila. Tentokrát udeřila s takovou silou, které už nebyl schopen, i přes svoji ohromnou bojovnost a statečnost, vzdorovat.

Legendární zpěvák zemřel 27. prosince, dva měsíce po svých čtyřiašedesátých narozeninách. „Pro mě to byl neuvěřitelný bojovník, o své nemoci se nikdy nechtěl bavit a já tu jeho vnitřní sílu obdivuji. S tátou jsme se za poslední dobu hodně sblížili,“ svěřil se deníku Blesk Marek Černoch, zpěvákův syn z prvního manželství. Z druhého manželství s lékařkou Dagmar měl Černoch dceru Terezu, která se potatila a je úspěšnou zpěvačkou.

Jak to bylo s Petrem Mukem?

Mezi velké záliby zesnulého umělce patřilo fotografování, potápění, sbírání nejrůznějších předmětů nebo výtvarné umění. Miloval jídlo a skvěle vařil. V českém šoubyznysu se těšil výborné pověsti. Každý ho uznával a každý ho měl rád. Už jen pro to, že si ze sebe vždycky uměl udělat legraci. Karel Černoch byl zkrátka pro každou srandu.

„V televizním pořadu, který jsem kdysi dělal, měl vystoupit Petr Muk. Po cestě do divadla ve Slaném měl na D1 autonehodu a jako na potvoru naboural do vlastního billboardu. Pochopitelně měl šrámy nejen po těle, ale také v obličeji, tak jsme řešili, co s tím. Nejprve jsme chtěli jeho číslo zrušit, nevypadal fakt moc dobře, ale nakonec jsme vymysleli legendu, že se popral s Karlem Černochem kvůli tomu, že mu ukradl písničku Zrcadlo. Když jsme pak v televizi vyzradili pravdu, tedy že měl autonehodu a naboural do vlastního billboardu, nikdo nám stejně nevěřil. Ale všichni zainteresovaní pánové, to brali jako skvělý fór,“ zavzpomínal v rozhovoru pro Prima Ženy na zesnulé kolegy bavič a moderátor Vladimír Hron.

Podívejte se také, jak dcera vzpomíná na Petra Muka:

Sdílejte článek
Štítky nehoda rodina manželka rakovina zpěvák výročí úmrtí Dálnice D1 Tereza Černochová Karel Černoch Petr Muk Patrik Stoklasa Marek Černoch

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.