Celebrity

21. července 2022 14:35

Gabriela Kolinová

Nikol Leitgeb neudržela emoce: Jak někdo může nechat dítě v autě? Co je to za lidi?

Policisté v Praze zachraňovali dítě z auta

Moderátorka a influencerka Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová) se neudržela a ostře se pustila do rodičů, kteří někdy nechali své dítě zavřené v autě, byť jen na pár minut. I velmi krátká doba totiž může být pro dítě osudná. Rozpálené auto se během chvilky změní ve smrtící past. A podle Nikol je to neomluvitelné! V takovém teple by v autě nenechala ani čokoládu, natož živou bytost.

Nikol Leitgeb na svém Instagramu reagovala na případ, kdy matka nechala v autě šestiměsíční dítě a odběhla si něco zařídit. Plačící miminko z rozpáleného vozu vysvobodili pražští policisté. Možná doslova za pět minut dvanáct. V létě totiž teplota v zaparkovaném, uzavřeném autě může ve velmi krátké době dosáhnout skutečně extrémních hodnot a dítěti může jít o život během 10 až 20 minut.

Zavolat na ně sociálku, zavřít je do toho vedra taky?

Známá influncerka si nebrala servítky a případ okomentovala slovy, že někteří lidé by snad ani neměli mít děti. „Tak snad sis zařídila všechny svoje věci,“ připsala k fotce policistů a matky se zakrytou tváří.

Případ batolete uzavřeného v horkém autě jí evidentně hnul žlučí a rozčílila se ještě víc, když jí její sledující začali posílat další příběhy dětí uvězněných v horkých měsících v autech, které oni sami nebo všímaví kolemjdoucí zachránili. „Člověk by jim to auto rozmlátil, rozmlátil je, zavolal na ně policii, sociálku, zavřel je do toho vedra taky…nicméně ani jedno z nich lepší rodiče neudělá. Je mi fakt za ty děti smutno. Marnost,“ napsala Nikol Leitgeb rozhořčeně.

Nikol Leitgeb se slzami v očích apeluje na rodiče!

V Insta story přiznala, že si myslela, že tohle je případ, který se stane jednou za čas, ale těch příběhů jí přišlo tolik, že je z toho v šoku. „Vy mi posíláte další a další příběhy. Já jsem myslela, že tohle jsou věci, které se stávají jednou za uherák, a evidentně je to úplně běžná věc. Je mi z toho k zblití,“ řekla velice otevřeně.

Po jaké době může být dítě zavřené v létě ve voze v reálném ohrožení života? Přečtěte si rozhovor se záchranářem Markem Dvořákem!

Kromě příběhů přišly Nikol i zprávy, že by měla být tolerantnější k ostatním rodičům, když sama ví, jak je to občas náročné. „Tolerantnější jako k chybám. Tak myslím, že jsou jako chyby a chyby, ne?,“ rozčílila se a dodala: „Já mám pochopení pro spoustu věcí, dělám strašně moc chyb, nejsem určitě nejlepší matka na světě, ale když necháš dítě v rozpáleném autě 20 minut, a jdeš si zařizovat svoje věci, tak jsi buď úplně vypatlaná, nebo je ti to jedno. A teď nevím, co je horší,“ uzavřela s tím, že se obává, co tyhle děti mají za dětství.

„Je strašně moc lidí, kteří nemůžou mít děti, je mnoho rodičů, kteří mají děti nemocné. A pak jsou tady takový koko*i, co mají zdravé děti a je jim to úplně jedno, “ dodala se slzami v očích a přiznala, že kvůli tomu i brečela. A na závěr to ukončila s humorem, který jí je vlastní: „A vůbec, ani čokoládu nenechávejte v autě!“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.