Celebrity

21. července 2022 14:35

Gabriela Kolinová

Nikol Leitgeb neudržela emoce: Jak někdo může nechat dítě v autě? Co je to za lidi?

Policisté v Praze zachraňovali dítě z auta

Moderátorka a influencerka Nikol Leitgeb (dříve Štíbrová) se neudržela a ostře se pustila do rodičů, kteří někdy nechali své dítě zavřené v autě, byť jen na pár minut. I velmi krátká doba totiž může být pro dítě osudná. Rozpálené auto se během chvilky změní ve smrtící past. A podle Nikol je to neomluvitelné! V takovém teple by v autě nenechala ani čokoládu, natož živou bytost.

Nikol Leitgeb na svém Instagramu reagovala na případ, kdy matka nechala v autě šestiměsíční dítě a odběhla si něco zařídit. Plačící miminko z rozpáleného vozu vysvobodili pražští policisté. Možná doslova za pět minut dvanáct. V létě totiž teplota v zaparkovaném, uzavřeném autě může ve velmi krátké době dosáhnout skutečně extrémních hodnot a dítěti může jít o život během 10 až 20 minut.

Zavolat na ně sociálku, zavřít je do toho vedra taky?

Známá influncerka si nebrala servítky a případ okomentovala slovy, že někteří lidé by snad ani neměli mít děti. „Tak snad sis zařídila všechny svoje věci,“ připsala k fotce policistů a matky se zakrytou tváří.

Případ batolete uzavřeného v horkém autě jí evidentně hnul žlučí a rozčílila se ještě víc, když jí její sledující začali posílat další příběhy dětí uvězněných v horkých měsících v autech, které oni sami nebo všímaví kolemjdoucí zachránili. „Člověk by jim to auto rozmlátil, rozmlátil je, zavolal na ně policii, sociálku, zavřel je do toho vedra taky…nicméně ani jedno z nich lepší rodiče neudělá. Je mi fakt za ty děti smutno. Marnost,“ napsala Nikol Leitgeb rozhořčeně.

Nikol Leitgeb se slzami v očích apeluje na rodiče!

V Insta story přiznala, že si myslela, že tohle je případ, který se stane jednou za čas, ale těch příběhů jí přišlo tolik, že je z toho v šoku. „Vy mi posíláte další a další příběhy. Já jsem myslela, že tohle jsou věci, které se stávají jednou za uherák, a evidentně je to úplně běžná věc. Je mi z toho k zblití,“ řekla velice otevřeně.

Po jaké době může být dítě zavřené v létě ve voze v reálném ohrožení života? Přečtěte si rozhovor se záchranářem Markem Dvořákem!

Kromě příběhů přišly Nikol i zprávy, že by měla být tolerantnější k ostatním rodičům, když sama ví, jak je to občas náročné. „Tolerantnější jako k chybám. Tak myslím, že jsou jako chyby a chyby, ne?,“ rozčílila se a dodala: „Já mám pochopení pro spoustu věcí, dělám strašně moc chyb, nejsem určitě nejlepší matka na světě, ale když necháš dítě v rozpáleném autě 20 minut, a jdeš si zařizovat svoje věci, tak jsi buď úplně vypatlaná, nebo je ti to jedno. A teď nevím, co je horší,“ uzavřela s tím, že se obává, co tyhle děti mají za dětství.

„Je strašně moc lidí, kteří nemůžou mít děti, je mnoho rodičů, kteří mají děti nemocné. A pak jsou tady takový koko*i, co mají zdravé děti a je jim to úplně jedno, “ dodala se slzami v očích a přiznala, že kvůli tomu i brečela. A na závěr to ukončila s humorem, který jí je vlastní: „A vůbec, ani čokoládu nenechávejte v autě!“


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.