Norská princezna se provdala za amerického šamana. Jejich svazek budí u lidí rozpaky

Norská princezna Martha Louise (52) si své „ano“ řekla s Američanem Durekem Verrettem (49), který sám sebe označuje za šamana a léčitele. Na obřad dorazila rodina, přátelé, ale také další urození hosté. Jejich vztah ale u řady lidí vzbuzuje jisté kontroverze.

Norská princezna Martha Louise na sobě měla ve svůj svatební den klasické bílé šaty se závojem a za zmínku stojí také čelenka, kterou jí k jejím 18. narozeninám daroval její dědeček, král Olaf. Ženich vynesl klasický černý smoking se zlatou vázankou a pásem.

Sama princezna je čtvrtá v nástupnictví na trůn a v Norsku je vnímána jako kontroverzní osobnost. Podle svých slov dokáže komunikovat s anděly a je jasnovidka. Mimo jiné také propaguje alternativní medicínu. Své dovednosti prodává prostřednictvím kurzů a knih. S Afroameričanem Durekem Verrettem se seznámila v roce 2018. On má norsko-indicko-haitské kořeny a na svém webu uvádí, že je léčitel a je také autor knihy, která tvrdí, že rakovina je životní volba. Prodává medailonek, který údajně zachraňuje životy a během rozhovoru pro Vanity Fair tvrdil, že vstal z mrtvých. Mimo to byl podle svých slov také faraonem a v minulém životě si vzal právě Marthu Louise.

Mohlo by vás zajímat: Svatební inspirace pro rok 2024: Nebojte se barev, buďte kreativní a myslete na pohodlí

Mnozí Norové ho kvůli jeho kontroverzním názorům stále nepřijali. „Domnívají se, že říká podivné věci, a existuje tu mnoho kulturních rozdílů. Hodně lidí kritizuje, co Verrett říká a dělá v roli šamana,“ prohlásila specialistka na královskou rodinu Kristi Marie Skredeová. „Jsem velmi duchovní, je tak dobré být s někým, kdo to podporuje,“ svěřila se princezna na sociální síti Instagram v červnu 2022, několik dní po oznámení jejich zasnoubení. Ve stejném roce také oznámila, že již nebude oficiálně reprezentovat norskou královskou rodinu.

Svatba na prodej

Místní média měla na svatbu zakázáno přijít. Naopak výhradní právo na fotky ze svatby dvojice prodala magazínu Hello! za nezveřejněnou částku. Filmová práva zase získala společnost Netflix. Právě tyto obchodní praktiky vzbudily kontroverze už před samotnou svatbou.

Třídenní obřad vyvrcholil v sobotu 31. srpna a bylo na něj pozváno asi 350 hostů. „Svatba zpečetí blízkost mezi námi. Je to způsob, jak pozvednout energii a vstoupit do nové fáze našeho vztahu, zpečetění našeho vztahu před vesmírem,“ vysvětlila princezna v rozhovoru pro Hello! důvod, proč se rozhodla provdat znovu. Předtím byla vdaná za spisovatele Ariho Behna, který trpěl depresemi a v roce 2019 spáchal sebevraždu. Z manželství s ním, které skončilo v roce 2017 rozvodem, má Martha tři děti.

Čtěte také: Léčba potrvá ještě měsíce, řekla princezna Catherine. Nejsem ještě z nejhoršího venku

Durek přiznal, že kvůli kritice jejich vztahu se několikrát zhroutil. „Ale Martha a já jsme ustáli mnoho bouří. Teď víme, že spolu dokážeme cokoliv,“ prohlásil v rozhovoru šaman, který s norskou princeznou navzdory všem negativním komentářům došel až k oltáři.

Na téma vztahů a lásky sledujte také novou reality show Honeymoon – líbánky k nepřežití online na prima+ nebo od pondělí do čtvrtka večer na Primě:

Sdílejte článek
Štítky svatba Märtha Louise Durek Verrett královská rodina norská princezna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.