Celebrity

23. července 2024 06:30

Michaela Vlčková

V boji s rakovinou Kate chválí léčivou sílu přírody. Popsala, jak se někdy cítí slabá

Přestože princezna Kate (42) svádí náročný boj s rakovinou, nadále se snaží alespoň z části věnovat práci. Při své cestě za uzdravením pochválila princezna z Walesu léčivou sílu přírody. Před nedávnem se v intimní zpovědi přiznala, že někdy má špatné dny a jindy zase lepší.

V příspěvku na sociální síti princezna Kate pochválila spuštění nového projektu londýnského Přírodovědeckého muzea, jehož je patronkou.

„Vím, jakou sílu má příroda, která podporuje náš rozvoj a pohodu, protože nám přináší radost a pomáhá nám udržovat tělesné, duševní a duchovní zdraví,“ napsala k otevření nových zahrad londýnského muzea. „Nesmírně podporuji snahu muzea vytvořit zvláštní prostor, který povzbudí lidi všech věkových kategorií, aby se znovu spojili s přírodou a dozvěděli se více o tom, jak můžeme chránit náš přírodní svět. Doufám, že tyto zahrady budou pro tisíce lidí, kteří je navštíví, inspirující,“ cituje web ABC News manželku prince Williama.

Mohlo by vás zajímat: Princ William chce změnit monarchii. Bojí se, aby jeho děti nedopadly jako Harry

Od březnového oznámení, že jí byla diagnostikována rakovina, se princezna Kate držela v ústraní. Až minulý měsíc se poprvé objevila na veřejnosti při příležitosti oficiální oslavy narozenin britského monarchy známé jako Trooping the Colour. V polovině července pak zcela oslnila, když dorazila na finále Wimbledonu.

Účast princezny Kate na Wimbledonu, kde předala pohár a setkala se s Krejčíkovou:

Ačkoliv o svém zdravotním stavu příliš nehovoří, v červnu sdílela na sociální platformě X intimní zpověď, ve které pohovořila o detailech léčby. Přiznala, že je to jako na houpačce a zároveň poděkovala fanouškům za milé vzkazy, které jí ty nejtěžší chvíle pomohly překonat.

Čtěte také: Princ Harry převzal i po kritice cenu válečného hrdiny. Na ceremonii se tiskl k Meghan

„Dělám pokroky, ale jak ví každý, kdo si prošel chemoterapií, jsou tu dobré i špatné dny. V těch špatných jste slabí, unavení a musíte svému tělu dopřát odpočinek. Ale v dobrých dnech, kdy se cítíte silnější, z toho chcete vytěžit maximum,“ napsala princezna.

„Moje léčba pokračuje a bude trvat ještě několik měsíců. Ve dnech, kdy se cítím dostatečně dobře, je radost zapojit se do všedního života, věnovat osobní čas věcem, které mi dodávají energii a pozitivitu, a také začít trochu pracovat z domova,“ nechala se slyšet Kate, která podstupuje chemoterapii.

„Doufám, že se během léta zúčastním několika veřejných akcí, ale stejně tak vím, že ještě nejsem z nejhoršího venku,“ přiznala v emotivní zpovědi. „Učím se být trpělivá, zejména v případě nejistoty. Beru každý den tak, jak přichází, naslouchám svému tělu a dopřávám si tolik potřebný čas na uzdravení,“ vysvětlila manželka budoucího krále.

Sdílejte článek
Štítky nemoc rakovina královská rodina Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 9. 2024

Berani, dnes budete nejšťastnější mimo dosah zvědavých očí. Nemáte náladu na přátelství ani na účast v planých pomluvách. Zdá se, že už nějakou dobu vedete stejné rozhovory se stejnými lidmi. Cítíte se tak znuděně, že byste mohli křičet. Abyste se tomu vyhnuli, stravte dnes klidný čas o samotě, pokud můžete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.