Celebrity

7. června 2024 14:15

Vanesa Havlíková

Nová Miss Alabama vyvolala pozdvižení. Je morbidně obézní, váží 150 kilo

Třiadvacetiletá Sara Milliken se stala novou královnou krásy Alabamy a její vítězství v prestižní soutěži vyvolalo pozdvižení. Mladá žena je totiž morbidně obézní a váží přes 150 kilogramů.

Odborná porota rozhodla, že vůbec poprvé se stane vítězkou soutěže krásy plus size modelka. Dle kritiků a veřejnosti však toto rozhodnutí nebylo správné. Pořadatelé soutěže a komise, která rozhodla o výsledcích, tak podporují velmi nebezpečný zdravotní stav. Obezita nejen zvyšuje riziko
srdečně-cévních chorob, ale i rakoviny a dalších onemocnění.

Čtěte také: Nová Miss Francie vyvolala pozdvižení. Lidem vadí její chlapecký vzhled

Vlna negativních reakcí

Sara Milliken usilovala o vítězství v soutěži krásy téměř deset let. Bezprostředně poté, co vyhrála, ji ale tamní veřejnost rozhodně nešetřila. Pod videem z její korunovace se na sociálních sítích snesla vlna reakcí. Nechyběly komentáře plné podpory, ale převažovaly ty negativní.

„Věci, které o mně někteří lidé říkali, byly skutečně nechutné. Rozhodla jsem se, že se tím nebudu zabývat. Já se z toho možná dokážu rychle otřepat, ale pro ostatní oběti kyberšikany to není vždycky tak snadné. Uvědomte si, že některé lidi vaše zlé poznámky navždy poznamenají a budou na ně myslet do konce života. Buďme prosím k sobě vzájemně laskavější,“ zareagovala na negativní komentáře Miss Alabama 2024.

Přečtěte si: Ženská a mužská obezita: V čem je rozdíl?

Dle veřejnosti je ale silná kritika na místě. „Obezita je velice závažný problém současnosti, to snad vidí každý. Počet morbidně obézních lidí stále závratně stoupá. Někteří jedinci, a to hlavně ve Spojených státech, jsou v dnešní době naprosto příšerně vykrmeni, zatímco další umírají v jiném koutě světa hlady. Proč navíc takto oslavovat a propagovat něco, co je ze zdravotního hlediska opravdu špatné? Toto má být vzor pro dnešní mladé ženy?“ shodují se lidé na sociálních sítích.

Podívejte se na novou Miss Argentina, kterou se stala šedesátiletá žena:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.