Celebrity

19. prosince 2023 16:40

Vanesa Havlíková

Nová Miss Francie vyvolala pozdvižení. Lidem vadí její chlapecký vzhled

Dvacetiletá vysokoškolačka Eve Gilles se stala první krátkovlasou Miss Francie a její vítězství v prestižní soutěži vyvolalo pozdvižení. V jiných státech by se jí zřejmě takových reakcí nedostalo, konzervativnějším Francouzům se ale nelíbí, že nová královna krásy nevypadá jako tradiční dívka s dlouhými vlasy a typickými ženskými křivkami.

Je to již deset let, co u nás vyhrála soutěž krásy Gabriela Lašková (33), rozená Kratochvílová. Ta porotu a diváky okouzlila nejen krásným obličejem a inteligencí, ale také krátkým účesem, kterým se odlišovala od ostatních soutěžících.

Vlna negativních reakcí

Nyní krátkovlasou krásku za vítězku zvolila také porota ve Francii. A tamní veřejnost mladičkou Eve Gilles rozhodně nešetřila. Brunetka se sestřihem známým jako pixie-bob byla korunována před 7,5 milionu televizních diváků. Krátce po vyhlášení se mezi lidmi rozpoutal spor kvůli tomu, že diváci dali přednost jiné kandidátce a v hlasování veřejnosti byla Eve Gilles až třetí, porota ji ovšem posunula na vítěznou příčku.

Čtěte také: Taťána Kuchařová ukázala krátké vlasy. Podle fanoušků vypadá jako Sharon Stone

Lidé porotě vyčítali především to, že nechali vyhrát dívku s „androgynním“ vzhledem. „Vůbec nevypadá jako Miss Francie. Nezajímá mě její účes, ale androgynní tělo,“ napsal jeden z rozzlobených diváků na sociální sítě. „Miss Francie už není soutěž krásy, ale diverzity a inkluzivity,“ přidal se další.

Mezi hromadou negativních komentářů se však najdou i ty kladné. „Eve Gilles je opravdu nádherná dívka, která oproti jiným kandidátkám vyniká svým účesem,“ pochválila vítězku jedna ze sledujících. „Eve Gilles je nová Miss Francie 2024, vaše zlomyslná a zbytečná kritika to nezmění. Je krásná a vznešená,“ zastala se vítězky další divačka.

Přečtěte si: Nebojte se krátkých vlasů! Co je ale dobré vědět, než se ostříháte?

Sama vítězka byla z negativních komentářů poměrně rozrušená. Nejvíce se jí dotkly reakce na její štíhlou postavu. „Nikdo by vám ale neměl diktovat, kdo jste. Že mě kritizují za vlasy, mi nevadí – vybrala jsem si je a můžu je kdykoli změnit. Ale své tělo a jeho tvary jsem si nevybrala, ani metabolismus, který mám,“ hájila se se vůbec první krátkovlasá vítězka soutěže krásy ve Francii.

Podívejte se na loňskou vítězku České Miss Essens Vanesu Švédovou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.