Celebrity

17. prosince 2022 15:30

David Laštovka

Působí to na mě jako vražda na zakázku, říká Ivan Vyskočil po pitvě svého syna

Podnikatel Jakub Vyskočil, syn známého herce, zemřel na začátku května. Bylo mu 46 let. Podle policie spáchal sebevraždu tak, že se sám dobrovolně střelil do srdce. Ivan Vyskočil (76) této verzi odmítá věřit a míní, že všechno mohlo být jinak.

Případ Jakuba Vyskočila, šéfa dopravní skupiny BusLine, stále není vyjasněn. Jeho otec, herec Ivan Vyskočil, už bezprostředně po tragédii pro CNN Prima NEWS vyloučil, že by jeho potomek opustil tento svět dobrovolně. Měl podle něj hodnou a pevnou rodinu, milující ženu a úžasné dítě.

V případu podle jeho slov byla od prvního momentu řada nejasností. Jak tvrdí, policie nezapáskovala místo činu, neprovedla pachové stopy a nikdo z nejbližších údajně nebyl přizván k identifikaci těla. Zaráželo ho rovněž, s jakou rychlostí byl případ uzavřen, a to, že nebyla provedena ani soudní pitva.

Ivan Vyskočilu soudu uspěl:

Byla to vražda na zakázku?

S tím se ovšem nehodlal smířit a díky vytrvalé snaze se mu jeho úsilí dopátrat se pravdy vyplatilo. Vrchním státním zastupitelstvím byla soudní pitva nařízena zpětně a policie na základě toho případ znovu otevřela. Výsledky se Ivan Vyskočil dozvěděl před několika dny. Pitevní zpráva nic neobvyklého neodhalila. I tak si ale o celém případu myslí své.

Ještě tři měsíce předtím, než k tragédii došlo, Jakub údajně psal na policii s tím, že se cítí ohrožen na životě a že ho někdo vydírá. „Je to celé zvláštní. Působí to na mě tak, jako kdyby to byla vražda na zakázku. Byl jsem se podívat i na místě, kde se to stalo. Našli ho na hrázi odlehlého rybníka. Místo jako stvořené pro vraždu. Chci se dopátrat toho, jak to opravdu bylo,“ prohlásil Ivan Vyskočil.

Jakub v osudný den odjel z domu s tím, že jede na schůzku. Původně s ním měla být i jeho manželka, nakonec ale odcestoval sám. Ze schůzky už se bohužel nevrátil. Jeho tělo našla policie u rybníka Horní Roudný na jihu Čech. Na místě přitom muži zákona našli Jakubův dopis na rozloučenou. Herec Ivan Vyskočil má kromě Jakuba syna Jana a s herečkou Ivanou Andrlovou (62) dceru Michaelu.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.