Oblíbená díla Alfonse Muchy v nadčasovém podání. Vyrazte do Obecního domu v Praze

Fascinující pohled na originální tvorbu Alfonse Muchy nabízí světová premiéra výstavy v Obecním domě, kde si můžete díla užít velmi současným způsobem. A to dokonce ještě o pár měsíců déle, než bylo původně zamýšleno.

Slavná kolekce originálních plakátů a dalších ohromujících artefaktů secesního mistra, jejíž základy položil v minulosti tenista Ivan Lendl, se ve světové premiéře ukazuje v Obecním domě v unikátní podobě. Dílo Alfonse Muchy je promítáno na špičkových velkoplošných projekcích. Prostřednictvím 360° efektu se tak ocitnete v centru dění s pocitem, že jste se stali součástí samotného díla. Ženám z plakátů tak tvůrci prostřednictvím nejmodernějších špičkových technologií vdechli život. Stejně tak ožívá sám Alfons Mucha, který na návštěvníky promluví z obrazu, digitalizované a ozvučené výjevy z monumentální Slovanské epopeje vás doslova vtáhnou do dějin slovanských národů.

Velkoplošné projekce

„Před časem jsme výstavu rozšířili o velkoplošné projekce díla Alfonse Muchy, které byly k vidění v létě na výstavě v Jízdárně Pražského hradu. Přenesli jsme je ve zmenšené podobě do Obecního domu, pro jejich velký divácký úspěch. Kdo tedy třeba v létě výstavu nestihl, může se s ní seznámit právě v Obecním domě, a to za cenu standardního vstupného,“ vysvětlil Richard Fuxa, producent výstavy iMUCHA.

Vnuk Alfonse Muchy John Mucha promluvil o výstavě ve Valdštejnské jízdárně:

Neustávající zájem milovníků secese o návštěvu výstavy iMUCHA přivedl organizátory k jejímu prodloužení. V Obecním domě tak bude nejkomplexnější sbírka díla velikána art noveau Alfonse Muchy k vidění až do konce června. Původně měla skončit k 28. únoru letošního roku. Výstava je otevřena denně od pondělí do neděle od 10 do 19 hodin. Vstupenky je možné koupit přímo na pokladně Obecního domu nebo na portálu Ticketmaster, kde je možné pořídit i vstupenky na speciální komentované prohlídky.

Aktuální informace o projektovém dění najdete na facebook.com/imuchaproject, o výstavě také na www.imucha.cz.

Sdílejte článek
Štítky výstava premiéra dům Praha Alfons Mucha Ivan Lendl Slovanská epopej Obecní dům John Mucha Jízdárna Pražského hradu Richard Fuxa Valdštejnská jízdárna

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.