Advertoriál

21. února 2024 09:05

Komerční sdělení

Oblíbené postavy ožívají ve sběratelské karetní hře Disney Lorcana: Objevte její kouzlo

Kde se objeví, tam okamžitě uchvátí všechny fanoušky kouzelného světa Disney. Od února míří i do Česka. Nová sběratelská karetní hra Disney Lorcana okouzlí nejen ostřílené hráče karetních her, ale zamilují si ji i nováčci. Přečtěte si, na co se ve hře můžete těšit a čím si vás získá.

Unikátní herní systém, který vás vtáhne do děje

Pokud jste také vyrůstali na kouzelných příbězích z dílny Disney, pak by vám tato hra neměla ve sbírce chybět.

Diseny Lorcana je sběratelská karetní hra (TCG – trading card games), která v sobě spojuje kouzlo magického světa oblíbených kreslených postav a zároveň napínavou herní strategii. Její obrovská výhoda je, že na rozdíl od jiných karetních her, je její herní systém srozumitelný i pro naprosté nováčky.

Ve světě Disney Lorcana se stáváte Illumeneeremmocným čarodějem, který ovládá magický inkoust. Toho ve hře najdete šest druhů, rozděleného podle barev.

Pomocí tohoto inkoustu vyvoláváte záblesky Disney postav. Ve svém balíčku najdete například Mickey Mouse, Elsu nebo třeba Simbu ze Lvího krále.

V balíčku můžete kombinovat dva druhy inkoustu, abyste porazili svého soupeře. Zelený inkoust nabízí schopnosti, které zmatou oponenta a donutí ho například odhodit jeho karty. Zlatý inkoust naopak slouží hlavně jako podpora a dokáže například vyléčit zranění.

Každá barva představuje unikátní herní systém a je jen na vás, jestli půjdete cestou přímého útoku nebo spíš taktického kombinování různých karet.

Jak začít hrát: Sestavte si první herní balíček

Disney Lorcana je primárně určená pro dva hráče, ale můžete si ji zahrát i ve více lidech. Abyste vyhráli, musíte nasbírat 20 příběhových bodů (lore counter), které posouváte na hrací desce.

Na začátku hry je ideální sáhnout po jednom z předpřipravených startovacích balíčků. S těmito kartami se můžete rovnou pustit do hry. Startovací balíčky obsahují karty s různou vzácností a kombinují vždy dvě barvy inkoustu. Kromě toho získáte také jeden posilující balíček (booster pack) s 12 náhodnými kartami.

Abyste mohli začít hrát, stačí k tomu minimálně 60 karet. Můžete mít libovolné karty, ale pouze 4 stejné karty postav. Kromě karet postav hrajete také s kartami předmětů, akcí a písní.

Novinkou třetí série hry Disney Lorcana Into the Inklads jsou pak karty lokací. Šikovnou kombinací herních karet dokážete zničit karty soupeře, vyléčit si zranění nebo třeba zabránit útoku v dalším kole.

Disney Lorcana uchvátila celý svět

Karetní hra Disney Lorcana se okamžitě stala hitem a lidé po celém světe podlehli jejímu kouzlu. Již za pár dní se objeví už třetí série, a to v dalších 10 zemích včetně Česka. V Holandsku a Belgii se kartičky z prvních sérií vyprodaly během několika dnů. Hru Disney Lorcana seženete ve specializovaných obchodech od 24. února. V běžné prodejní síti pak od 8. března.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.