Celebrity

17. května 2023 07:00

Karolína Oehmová

Od exekucí do televize. Karel Kašák popsal osudovou cestu z dětského domova před kamery

Karel Kašák promluvil o životě po děcáku

Nový a samostatný život po dětském domově je jednou z nejtěžších životních zkoušek, které může člověk zažít. Karel Kašák (35) nyní popsal, jak se sestra Veronika (33) dostala do exekucí a odvyprávěl svou cestu kluka z děcáku do nejsledovanějších televizí u nás. Kam povedou jeho kroky dál?

Mnozí by si mohli myslet, že děti z dětského domova nemají plnohodnotný život. V jejich životě mohou úplně chybět rodiče nebo od nich nemají dostatečnou péči a lásku. Karel Kašák ale tyto mýty vyvrací. „Jezdili jsme hodně na výlety, dvakrát ročně jsme byli v zahraničí na horách nebo u moře, byli jsme celé léto na táborech,“ vzpomíná moderátor na své vyrůstání v dětském domově.

Veronika se dostala do exekucí

Život po něm byl ale těžký hlavně pro sestru Veroniku. Než se stala úspěšnou modelkou, byla v období osamostatnění se na úplném dně. „Verunka neplatila daně a dostala se do exekucí. To byl první rok života po domově. Za další jí přišla účtenka, že někde dluží sto tisíc,“ říká Karel Kašák s tím, že tohle byly první věci, které jeho sestra musela řešit.

Mohlo by vás zajímat: Kašáková o synově nemoci. Na vteřinu se mi zhroutil svět

Slavní díky sourozencům Gondíkovým

Za jejich úspěšnou a slavnou kariéru mohou sourozenci Gondíkovi. Právě ti totiž byli v televizi, když Karel utěšoval svou sestru, které se stýskalo po mamince, tím, že jednou budou přesně jako oni. Jednou budou slavní a budou se mít hezky. A tak se taky stalo.

Podívejte se také na rozhovor s Karlem Kašákem o jeho rodičích. Táta byl agresor, máma brala drogy:

Od cesty stopem za tři roky v televizi

Vše začalo jednou obyčejnou nabídkou na moderaci v Plzni, kterou Karel dostal od reklamních agentur, kde pracoval. V tu dobu ani netušil, jaký osud si sám přivolal. Na cestu zpět si stopnul dělníky a vyprávěl jim svůj příběh. Nakonec jim řekl, že za tři roky ho uvidí v televizi. V době, kdy nastupoval do televize mu přišla připomínka s fotkou z té akce. Bylo to tři roky zpátky.

Začátky na Primě byly pro Kašáka boj

Po několikaletém moderování počasí u konkurenční televize přestoupil Karel Kašák do CNN Prima News do pořadu Showtime, kde se ujal pro něj zcela nové pozice reportéra. „Ze začátku to pro mě byl trochu boj. Byl jsem zvyklý postavit se a mluvit spatra. Najednou ty reportáže stříhám a nejsem důležitý před kamerou já, ale ten, s kým rozhovor dělám. Navíc reportáž má zhruba tři minuty. Jenže já když jsem se rozpovídal a musel jsem většinu vyhodit, tak jsem opravdu trpěl. Je to ale moc fajn. Vážím si toho a baví mě, jaký jsme na Primě tým,“ popisuje své nové působiště Karel Kašák.

Další pracovní sny

A kam vedou jeho kroky dál? U reportéřiny určitě nezůstane. „Mým velkým snem je mít vlastní pořad, který budu moderovat. Miluji adrenalin a s tím mám spojených spoustu nápadů a myšlenek. To by mohlo být součástí i toho pořadu a případně nějakých možných spoluprací s televizí Prima,“ svěřuje své plány redakci Prima Ženy moderátor a reportér Karel Kašák.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.