Celebrity

19. listopadu 2022 07:30

Anna Fedorov

Kašáková o synově nemoci: Na vteřinu se mi zhroutil svět, teď už mám strach zpracovaný

Veronika Sovadina Kašáková v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS

Veronika Kašáková (33) jako malá bydlela ve slavné Pařížské ulici, po rozvodu rodičů se ale všechno změnilo. Maminka propadla drogám a živila se prostitucí. Veronika se ve čtyřech letech ocitla v dětském domově a sny si začala plnit až jako dospělá. V roce 2014 byla ve finále Miss ČR, napsala dvě knihy, vdala se a stala se matkou. To, že se její syn Matyáš narodil se vzácnou dědičnou poruchou, bere jako šanci na nové životní poznání.

„Poté, co jsme se odstěhovali z Pařížské ulice do Klášterce nad Ohří, si svůj život pamatuji jako velmi chudý. Měli jsme prázdný byt a neměli jsme co jíst. Byla tam černobílá televize a matčin partner, který ji před námi velmi ošklivě týral. Pamatuji si, jak ji jednou prohodil skleněnými dveřmi a z těch jejích blonďatých vlasů jí po tváři tekla krev,“ vzpomínala Kašáková v pořadu Povídej na děsivé momenty z dětství.

Ačkoliv byla ještě malinká, už tehdy se prý bála o matčin život. „Milujete své rodiče, ať jsou jacíkoliv. Pamatuji si, že když byla těhotná, chtěla, abychom jí s bráškou skákali po břiše, že to dítě nechtěla. Pamatuji si, jak spolu souložili, i autonehodu, během které utrpěl bráška velmi vážné zranění. Tyto silné momenty ve mně zůstaly hlavně pocitově, málo obrazově. Velmi dlouho jsem je nevyprávěla,“ svěřila se moderátorce Radce Červinkové modelka.

Po těchto zkušenostech se v ní uhnízdil strach, se kterým se dokázala částečně popasovat až díky terapii. Úplně se ho však nikdy nezbavila. „Ve chvíli, kdy v dětství veškeré zkušenosti nasáváte jako houba a tyto vzorce používáte náseldujících dvacet let, minimálně stejnou dobu vám trvá si je nejen uvědomit, ale i pracovat s nimi. Musíte si uvědomit, že už vás nemusí bolet, a snažíte se je nahrazovat něčím pozitivním,“ popsala známá influencerka.

Kašáková žila v dětském domově až do svých 19 let, poté si začala plnit sny. Kromě úspěšné kariéry modelky založila také nadaci a loni v únoru se stala maminkou. To, že se její syn narodil se vzácnou dědičnou poruchou metabolismu, bere jako šanci na nové životní poznání.

„Několik dní po porodu, kdy jsem v rukou držela své vysněné dítě, mi oznámili něco, co nechce nikdo slyšet. Velmi ráda bych předala maminkám to, co po roce a půl mám v sobě. Tu sílu, odvahu a zpracovaný strach. Ale tenkrát se mi na vteřinu zhroutil svět a opět a zase mě napadlo, že si na mě ten Pán Bůh zasedl. Zajímavé na tom všem ale je, že přestože to pro mě byla vědomě největší bolest, měla jsem v sobě obrovskou sílu a i díky terapii jsem k tomu přistoupila velmi statečně,“ řekla Kašáková.

„Nepovažuji to za handicap. Vždy jsem si přála mít výjimečné dítě, takže se splnily mé sny. Je to jiný životní styl,“ uvedla. Její syn má vzácnou vrozenou vadu, nemoc zvanou fenylketonurie, v jejímž důsledku tělo nezpracovává jednu z aminokyselin jménem fenylalanin, která je obsažená v bílkovinách. A jelikož ty jsou složkou všech potravin, ani ne dvouletý Matyáš musí mít velmi omezený a striktní jídelníček.

„Pokud bychom nedodržovali přísnou dietu a jedl by to, co jíme my, narušilo by mu to nervovou soustavu a hrozila by až mentální retardace. Museli jsme proto velmi rychle zařadit do našeho životního stylu jeho novou stravu,“ doplnila Kašáková. Celý rozhovor se známou influencerkou sledujte v pořadu Povídej v neděli 20. listopadu ve 21:25 na CNN Prima NEWS.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.