Celebrity

23. srpna 2022 12:20

Anna Fedorov

Špetlíková uvažuje nad miminkem z dětského domova. K adopci má specifický důvod

POVÍDEJ (33)

Herečka Ha Thanh Špetlíková (33) po boku biologa Arthura Sniegona září štěstím. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS prozradila, že by se nebránila miminku. Kromě toho, že by jedno dítě chtěla přivést na svět sama, přiznala, že uvažuje také o adopci.

Třiatřicetiletá umělkyně o svém soukromí příliš nemluví. Moderátorce Radce Červinkové se ale přeci jen s pár drobnostmi svěřila. „V přítelovi mám stoprocentní oporu,“ přiznala kostýmová výtvarnice a herečka, která ztvárnila hlavní roli ve filmu Miss Hanoi.

Její partner Arthur Sniegon je zakladatelem organizace Save Elephants, která už více než deset let působí v Africe. Se Špetlíkovou se znají léta. „Snažím se ho podporovat a i pro mě je to otevření úplně nového tématu,“ uvedla mladá umělkyně. Pár s biologem tvoří už několik let, a tak nikoho nepřekvapí, že by chtěla založit rodinu.

„Už si netroufám nic plánovat, ale je to moje přání. Zároveň jsem si vědoma, že je nás na planetě hodně a dětí v dětských domovech také. A s mojí pracovní vytížeností si nejsem jistá, zda bych jich zvládla víc. Přesto bych si moc přála rodinu a hrozně ráda bych adoptovala jedno dítě,“ svěřila se.

Špetlíková už byla jednou vdaná. Před osmi lety si vzala světelného designéra Martina Špetlíka. Partneři spolu dokonce začali podnikat a otevřeli si dvě bistra. Po třech letech manželství ale herečka oznámila rozchod.

Rozvod rodičů byl divoký

Špetlíková pochází z Vietnamu a do Česka se s rodiči přestěhovala, když jí byly čtyři roky. Otec matku bil, a tak se po několika letech rozvedli. „Jejich rozvod byl divoký – od zapalování si aut po domácí násilí, kterého jsem byla svědkem. Jeden před druhým se mě snažili ukrýt a využívali mě jako manipulační nástroj vůči tomu druhému. Otec mě třeba vodil několik dní po hospodách, aniž by matka věděla, kde jsem, nebo mi říkával, že mě odveze zpátky do Vietnamu. Matka mě zas dala na několik měsíců do německé rodiny,“ vylíčila Špetlíková.

Zpětně chápe, že od všeho chtěla utéct, jako malé dítě ale chování rodičů nerozuměla. Dnes už se podle ní dávné rány zahojily a na věc nahlíží s větším odstupem. Dávné rány se naštěstí zahojily. „Dlouho jsem nebyla schopná odpustit rodičům, přišlo to ale samo. Najednou mi ten hlas řekl: ‚Ano, mami, odpouštím ti. Děkuji za všechno a nesoudím tě. Kdykoliv budeš potřebovat pomoc, pomůžu.‘ To samé přišlo i u otce. Dnes už se jim opravdu snažím pomáhat. Vím, že jednou budu mít vlastní děti a chci jim být příkladem,“ dodala talentovaná herečka v pořadu Povídej.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.