Veronika Kašáková si splnila sny až v dospělosti. Co jí dětský domov vzal a dal

Před sedmi lety vydala Veronika Kašáková svoji první knihu o životě

Modelka a zakladatelka nadačního fondu Veronika Kašáková (33) si začala své sny plnit až jako dospělá. Vyrůstala v jednom z dětských domovů, kterým neřekne jinak než děcák, a do jejichž prostředí se stále vrací. Jak podotkla na svém Instagramu, přála by milující rodinu všem. Na pomoci dětem se aktivně podílí a zavzpomínala také na to, co jí osobně dětský domov dal a vzal.

Veronika Kašáková byla v roce 2014 ve finále Miss ČR, stihla už také napsat dvě knihy, vdala se a stala se maminkou syna Matyáše. Takový obyčejný a šťastný život, mohlo by se zdát. Podle mnoha rozhovorů Veronika ho taky za šťastný považuje a umí být velmi vděčná za spoustu maličkostí. Jako malá si však zažila své, když se v pěti letech ocitla v dětském domově.

Podívejte se, jaké další slavné osobnosti vyrůstaly v dětském domově.

Vše začalo rozvodem rodičů, se kterými i s bratrem Karlem bydleli v pražské Pařížské ulici. „Poté, co jsme se odstěhovali z Pařížské ulice do Klášterce nad Ohří, si svůj život pamatuji jako velmi chudý. Měli jsme prázdný byt a neměli jsme co jíst. Byla tam černobílá televize a matčin partner, který ji před námi velmi ošklivě týral. Pamatuji si, jak ji jednou prohodil skleněnými dveřmi a z těch jejích blonďatých vlasů jí po tváři tekla krev,“ vzpomínala Kašáková v pořadu Povídej.

Takových silných momentů má modelka ve vzpomínkách spoustu a postupně se s nimi snažila vyrovnávat. Zároveň o většině témat otevřeně mluví, aby pomáhala šířit osvětu. Ve stories na svém Instagramu nyní nasdílela staré fotky z dětského domova a odpověděla fanouškům na nejčastější dotazy.

„Bez jakýchkoliv omáček a pocitu vzbudit lítost, ale pokud na vás vaše máma kašle, nemáte pořádně co jíst, jste doma převážně sami s bráškou v prázdném bytě nebo u cizích lidí, tak když dostanete teplou postel, jídlo, hračky a režim, psychicky se uklidníte,“ napsala jako odpověď na dotaz, jak přemístění do dětského domova v pěti letech vnímala. Otec od rodiny odešel a matka propadla drogám. Jednoho dne nechala obě děti v taxíku, odkud se dostaly na OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí), do diagnostického ústavu v Liberci a následně do dětského domova.

Vyrůstání v dětském domově Veronice mnohé vzalo, ale něco i dalo. „Být v děcáku má mnoho výhod. Bylo si stále s kým hrát,“ prozradila. Rozepsala se ale i o traumatech a odpuštění, které mimo jiné rozebrala i ve svých knihách Zpověď a Lhala jsem. Osobní zkušenost je nepřenositelná a modelka by chtěla pomoci všem dětem: „Přála bych všem milující rodinu! Všem!“ Nadační fond Veroniky Kašákové doprovází mladé lidi z dětských domovů na jejich cestě do reálného života a pomoci může každý.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.