Celebrity

1. července 2022 17:40

Vanesa Havlíková

Od heroinu k instagramové hvězdě: Tereza Hlůšková sdělila svůj postoj k islámu

Tereza Hlůšková (26), kterou většina veřejnosti zná jako ženu, jež byla v Pákistánu zadržena v souvislosti se zásilkou heroinu, se stává hvězdou sociálních sítí. Je to jen týden, co si založila profil na Instagramu a už ji sleduje přibližně 20 tisíc lidí. Další přibývají každou hodinou. Lidé se jí mimo jiné ptají, zda v Pákistánu přijala islám.

V lednu 2018 byla česká občanka Tereza Hlůšková zadržena na pákistánském letišti poté, co u ní v kufru celníci našli téměř devět kilogramů heroinu. Původně si měla odpykat trest osm let a osm měsíců za pašování drog. Osud k ní ale byl přívětivější a mladá žena strávila ve vězení „pouze“ necelé čtyři roky.

Z Pákistánu nakonec mohla odjet díky rozhodnutí tamějšího soudu, který shledal, že celníci se zásilkou drog zacházeli nestandardně a trvalo dlouho, než byl heroin z letiště dopraven do laboratoře. Tato skutečnost a šikovný právník přinesli Tereze Hlůškové naději začít v Česku znovu normální život.

Několik měsíců o sobě Tereza nedával vůbec vědět a své soukromí si i na přání nejbližší rodiny pečlivě střežila. Před pár dny si ale Tereza založila účet na Instagramu, kde je velmi aktivní a sledujícím sděluje svůj pohled na pákistánskou anabázi.

Hvězdou sociálních sítí

Po návratu do rodné země chtěla Tereza očistit své jméno a zvolila k tomu sílu sociálních sítí. Během pouhého týdne nasbírala 20 tisíc fanoušků, kteří sledují její každodenní život. Mladá žena sdílí rady, jak hubnout, přidává fotky z výletů a pozitivní nálada z ní jen vyzařuje. V jednom ze svých příspěvků ukázala například deníky, které si ve vězení psala.

Ne všichni sledující ale mají vůči Tereze pochopení. Občas musí čelit tomu, že někteří jí přejí to nejhorší. Jiní dokonce píšou, že by bylo nejlepší, kdyby v pákistánské base zemřela. Tereza Hlůšková uvedla, že nechce mazat ani negativní komentáře, protože má podle ní každý člověk právo na svůj názor.

„Všem moc děkuji za pozitivní a povzbudivé komentáře a zprávy! A k těm negativním, kterých je o dost méně... Každý má svůj názor a já nemám právo ho nikomu brát,“ napsala Tereza k urážkám. Pro web Prima Ženy uvedla, že na podzim ráda přijme pozvání na velký rozhovor, momentálně jí ale stačí, že komunikuje skrze sociální sítě.

Tereza Hlůšková také dostala dotaz, zda v Pákistánu konvertovala k islámu. Spekulace podnítila i fotka s tradiční pokrývkou hlavy, kterou ženy v muslimských zemích často nosí. „Většina věcí, co se o mně psala, jsou lži. Někdy to byly úplné hlouposti. Například to, že jsem jako křesťanka konvertovala k islámu. Já přece křesťanka nikdy nebyla, tak jak jsem mohla konvertovat,“ uvedla pro web Expres.cz a později dodala, že islám rozhodně nepřijala.

Přiznala, že se živila jako společnice

Před zadržením v Pákistánu měla Tereza pestrý život a nyní přiznala, že si chvíli vydělávala také jako společnice. Používala výrazný make-up a měla vlasy obarvené na blond. Po návratu z Pákistánu se změnila a její vizáž je hodně civilní. Podle svých slov chce navíc zapracovat i na vystupování a přístupu k životu.

„Udělala jsem v životě hodně chyb. Živila jsem se měsíc jako společnice, létala do neznáma za vidinou peněz. Nikdy mi nebylo řečeno, co v tom kufru je, kde a jaké množství. Bohužel čas vrátit nejde a musíme jít dál. Děkuji za povzbudivé reakce,“ napsala na Instagram Hlůšková a dodala, že si našla obyčejnou práci v gastronomii a váží si toho, že dostala novou šanci na spořádaný život.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.