Ostrov přichystal Langmajerovi s Plodkovou chvíle jako z Robinsona. Nejen před kamerou

UP-Spot Prima+ Sobotní filmové večery (CNN Prima News)

Že natáčení v exotické destinaci, kterou prosluněné Thajsko s blankytně modrým mořem a bujnou vegetací zajisté je, není v reálu nabídkou práce v bezstarostném ráji, už dobře vědí nejen herci Jana Plodková a Jiří Langmajer. Ač byl celý filmový štáb maximálně připraven, provázelo natáčení nejedno překvapení.

Dobrodružná komedie Ostrov vypráví příběh manželů, kterým na dovolené dojde, že už spolu nechtějí být. Při návratu domů ovšem ztroskotají na opuštěném ostrově a jediný způsob, jak přežít, je spolupracovat. Jana Plodková a Jiří Langmajer v novém českém filmu ztvárnili hlavní role.

Sledujte dobrodružnou komedii Ostrov exkluzivně on-line na prima+

Zatímco Jiří Langmajer Thajsko navštěvuje pravidelně, pro Janu Plodkovou bylo natáčení dobrodružného příběhu v zemi premiérou. „Naprosto mne tato země uchvátila, místní lidé, kultura, příroda. Celé natáčení a pobyt byl dárkem, o kterém jsem snad ani nesnila. Každé ráno jsem vstávala kolem šesté, ještě před natáčením, abych si užila prázdnou pláž a východ slunce. To bylo nesmírně nabíjející,“ vzpomíná na exotiku milá herečka, kterou si diváci zamilovali například ve snímku Gump –⁠ pes, která naučil lidi žít nebo jako Renatu ze seriálu Černé vdovy.

Před odletem naštěstí Plodková podle slov režiséra a scenáristy Rudolfa Havlíka netušila, že právě o dobrodružství nebude nouze ani při samotné práci. „Natáčení v džungli a na plážích ostrova zní jako báječná dovolená, ale místo toho se dostavila nekonečná každodenní dřina,“ přiblížil skutečnost Havlík a zmínil, jak například museli reagovat na proměnlivé počasí – jednou dokonce museli štáb z ostrova evakuovat na lodích před silnou bouří.

Pokud se vám český film Ostrov líbí, ohodnoťte ho na Kinoboxu.

Gigantická havěť a pokousaná rekvizitářka

„Museli jsme se vyrovnat i s živočichy. Když strávíte na pláži půl dne, ničeho si nevšimnete, když tam jste ale měsíc ve dne i v noci, zjistíte, že divočina existuje i velmi blízko exotických resortů. Gigantické a hodně jedovaté stonožky scolopendry jsme byli nuceni vyhánět z našich táborů každé ráno. Jsou dlouhé až 40 cm, umí vylézt na strom a chytit si netopýra za letu. To jsem Janě Plodkové raději neříkal. Navíc jsem zjistil, že rády šplhaly právě na ten strom, pod kterým měla Jana trosečnický stan. Na pláži a v džungli se pohybují štíři, hadi, pijavice, obří pavouci i varani a všechny zajímá, co že to tam přijelo za lidi a co tam vlastně dělají. Museli jsme pečlivě odvážet každý den odpadky a dávat pozor, kam šlapeme a saháme. I přesto jsme se nevyhnuli několika velmi blízkým setkáním, na která nezapomenu,“ vykreslil do detailu všechny možné komplikace, na které v naší kotlince nejspíš herci skutečně nenarazí.

Havlík neskrývá, že se jednalo o nejnáročnější natáčení, se kterým měl kdy co do činění. Práci na filmu se nevyhnul ani jeden úraz, za nímž stála jedovatá stonožka, která kousla rekvizitářku do prstu, takže musela dva dny odpočívat v nemocnici.

Samotní herci však i přesto na natáčení Ostrova vzpomínají s nadšením. „Užili jsme si to moc, místo čekání v karavanu na další klapku jsme se chodili vycachtat do moře, a to nejen my, ale celý štáb. To jsou chvíle, které v Čechách při natáčení zkrátka nezažijete,“ popsal Jiří Langmajer v pořadu Showtime a neopomenul vyzdvihnout statečnost kolegyň.

S Janou Plodkovou hrál Langmajer poprvé. „Protože je to také divadelní herečka a já divadelní herec, tak jsme k sobě měli nesmírně blízko, co se týče náhledu na práci,“ říká Langmajer k nové spolupráci.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.