Celebrity

21. června 2024 06:30

Kisa Císařová

Petra Řehořková rok po smrti manžela: Krach nového vztahu, bolest v srdci i naděje

Petra Řehořková rok po sebevraždě manžela

Uplynulý rok byl v životě Petry Řehořkové (48) ve znamení hojení, spousty práce, studia vysoké školy a taky naděje. Několik měsíců po sebevraždě manžela Tomáše Řehořka (†44) totiž přišla Petře do života nová láska. Jak to dopadlo?

Webu Prima Ženy majitelka kliniky estetické medicíny teď bohužel potvrdila, že má čerstvě za sebou krach nadějně vypadajícího vztahu. Přesto se nevzdává. Že lásku potká, Petra stále věří. Než se tak stane, rozhodla se rozvíjet nejen své podnikání. Jen před pár dny úspěšně zakončila vysokoškolské studium.

Petro, dorazila jsi na finále soutěže Hledáme Playmate. Jaká máš očekávání?

Chci se podívat na hezká děvčata. Co frčí. Jakým způsobem se starají o své postavy. A vzala jsem s sebou syna. Tak spíš, aby se podíval on.

Jsi jednou z porotkyň finálového večera. Budeš přísnou porotkyní? Jaká máš kritéria?

Potřebuji, aby ta dívka vyzařovala něco jedinečného, takový ten sexappeal. To bude pro mě to nejdůležitější.

Nezamýšlela jsem se o tom bavit, ale nemůžu to úplně vynechat. A předpokládám, že nebudu jediná, kdo se na to dnes zeptá. Za pár dní to totiž bude rok, co tvůj manžel dobrovolně odešel ze světa. Už jsi měla šanci to nějak zpracovat?

Musím říct, že druhý půlrok byl asi horší než ten první. Protože jak říkají všichni, kteří už jsou v těchto věcech zběhlí, první půl rok jedeš na takový setrvačník. Jedeš na adrenalin, který se ti vylučuje. Na tu hrůzu, kterou prožíváš. A když už máš pocit, že to začíná opadat a že se všechno začíná rovnat, přijde druhý půl rok. Ale ten vůbec nebyl jednoduchý. Zanedlouho to bude přesně rok (30. 6. 2024, pozn. red.) a já včera dělala státní zkoušku na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy z lékařské psychologie a psychopatologie a úspěšně jsem ji udělala. Říkala jsem si, když jsem tam šla: ‚Tak to je dobré, jdu dělat zkoušku z takových předmětů a zrovna jsem prožila tohle.‘ Nicméně musím říct, že jsem to včera v sobě vstřebala a řekla jsem si: ‚Ono to tak možná mělo být.‘ Paradoxně jsem si vytáhla z těch předmětů otázky třicet a šest, a ono se to stalo třicátého šestý. Takže si říkám, že třeba nade mnou stál nějaký anděl, který dohlédl na to, že ty zkoušky úspěšně dodělám.

Kde se ti podařilo najít sílu ten rok zvládnout? Dá se říct?

Musím říct a z tohoto místa opravdu hrozně moc poděkovat všem svým kamarádům a všem lidem, kteří jste okolo mě, a kteří jste mi neskutečným způsobem dali podporu. Taky svým dětem a rodičům. To bylo asi to nejvíc, co jsem zažila a co mi pomohlo. Celou dobu jsem přežila, a moje děti taky, bez jediného prášku na nervy, bez jediného antidepresiva. Řekla jsem si, že to bude výzva. Bolest, kterou jsem prožívala, byla skutečně obrovská a občas se mi ještě samozřejmě vrací. Našla jsem ale pár fíglů, kterými se dá překonat. I když je to hodně těžké. Nicméně člověk musí jít dál, musí myslet na to, jak ho potřebují lidé okolo, že tu potřebuje být pro ty okolo. Protože ty jsi sice pozůstalá, ale to ti ostatní taky. A je jedno, jestli je to dítě, manželka, maminka, babička. Jestli je to kamarád, nebo spolužák. Zjistila jsem, že to prožívá obrovské množství lidí, dotklo se to obrovského množství lidí a obrovské množství lidí potřebuje podporu stejně jako já.

Prozradíš ty takzvané fígle? Řekla jsi, že pár jich na zvládnutí té bolesti existuje.

Zaprvé dobrý spánek, opravdu se snažit spát. Mně to tedy zaplaťpánbůh jde. Zadruhé, když už je nejhůř, uvařím si levandulový čaj. Někde jsem se dočetla, že levandule uklidňuje. Dávám tomu jedničku, protože je to pravda. Učila jsem se na státnice, studovala jsem. Učila jsem se se svými dětmi. Hodně jsme cestovali. Opravdu jsme procestovali, co jsme mohli. Úplně jsem předělala celý svůj byt a celý svůj dům. Úplně všechno. Protože jsem si řekla, že chci začít znova.

Vypadalo to, že nějakou dobu poté, co tvůj muž odešel, tě láska potkala znovu. Přiznám se ale, že jsem zaslechla, že to nedopadlo úplně dobře. Prozradíš, co se stalo?

Už jsem si myslela, že by mohla začít velká láska, ale bohužel to byl velký omyl.

Chápu, že nechceš rozebírat detaily. Přesto je něco, co bys mohla prozradit? Proč to nevyšlo, co byl ten kámen úrazu?

Každopádně mu strašně moc děkuji, protože mi opravdu hrozně moc pomohl. Hrozně moc. Ale…

Co se stalo a proč Petře Řehořkové podle ní samotné nevyšel nový vztah? Přijímá aktuálně pozvání na rande a kdo jí poslal kytici tři sta deset růží? Podívejte se na celý videorozhovor v úvodu článku.

Sdílejte článek
Štítky výročí láska rozhovor sebevražda manželé Petra Řehořková Tomáš Řehořek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 9. 2024

Experimenty kombinující kreativitu a technologie mohou vést k možnostem zvýšení vašich příjmů. Jste vnímaví k novým nápadům a ochotní vynaložit úsilí, abyste je využili ve svůj prospěch. Pravděpodobně objevíte nové talenty, o kterých jste nevěděli, že je máte. Tento den je vhodný k tomu, abyste se přihlásili do kurzu, navštívili přednášku nebo vyhledali doučování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.