Paříž, Budapešť i Lisabon. V těchto evropských městech zažijete nejkrásnější Silvestr

Období Vánoc a konce roku patří, co se cestovatelského kalendáře týče, k nejvytíženějším termínům roku. Mnozí lidé stále přemýšlí, kam vyrazit a užít si silvestrovské oslavy. Proto jsme pro vás vybrali pět nejzajímavějších míst v Evropě, kde prožijete kouzelný Silvestr.

Silvestr je časem oslav, setkání, radosti a naděje na příští rok. Pokud ho plánujete přivítat někde v Evropě, ale mimo Česko, existuje hned několik úchvatných měst, která nabízejí nezapomenutelnou atmosféru.

Čtěte také: Oslavte konec roku se Silvestrovskou Partičkou, show Inkognito a hosty Honzy Dědka

Antický Řím

Řím je město s bohatou historií, kulturou a výborným jídlem. Kromě toho nabízí také unikátní silvestrovské zážitky. Nejčastěji se lidé schází u nejznámější památky, římského Kolosea, aby si užili dechberoucí ohňostroj, na který je právě odtamtud ten nejhezčí výhled. Místní restaurace zase připravují tradiční italská jídla a nápoje, díky kterým se oslavy konce roku povznesou na vyšší úroveň.

Velkolepá Paříž

Město, které na našem seznamu rozhodně nemůže chybět, je Paříž. Do Francie se vyplatí vyrazit prakticky kdykoliv, protože nabízí opravdu velké vyžití. Zcela mimořádný zážitek zde ale zažijete během silvestrovských oslav, které patří k největším na celém světe. Z katedrály Sacre Couer na Montmartru se vám naskytne výhled na celou metropoli a úchvatné ohňostroje. Za samotnou podívanou stojí samozřejmě Eiffelova věž, u které ale čekejte v tento den opravdu velké davy. Vyhlášená je v neposlední řadě také francouzská kuchyně, s rezervací do restaurace během silvestra tedy raději neotálejte.

Nedaleká Budapešť

Dalším úžasným místem pro oslavu Silvestra je Budapešť. Toto kouzelné město ležící na březích Dunaje nabízí rozmanité možnosti, jak strávit nezapomenutelný přechod do nového roku. Ať už vyrazíte do okolí parlamentu, kde se lidé nejčastěji shromažďují, aby obdivovali velkolepý ohňostroj, který rozjasní noční oblohu, nebo se rozhodnete pro plavbu po řece či romantický večer v termálních lázních, neuděláte chybu.

Přečtěte si: Vánoce u mámy, na Silvestra k tátovi. Jak řešit střídavou péči podle právničky

Slunný Lisabon

Hlavní město Portugalska, Lisabon, má hned několik výhod, které by vás mohly přesvědčit o silvestrovském pobytu právě v tomto přímořském městě. Nejen, že díky kopcovitému terénu nabízí opravdu nádherné výhledy na pozorování ohňostrojů, ale ze všech zmiňovaných zemí tu také bývá nejteplejší počasí. Největší veselí každoročně probíhá na náměstí Praça do Comércio, krásnou atmosféru ale zažijete také u Belémské věže.

Královský Londýn

Jeden z největších ohňostrojů, který každoročně vyhledávají turisté z celého světa, nabízí také Londýn. Vskutku pompézní ohňostroj se odehrává u London Eye v centru metropole a propuká, jakmile Big Ben odbije silvestrovskou půlnoc. Oslavy se rozprostírají po různých částech Londýna, můžete si tak užít taneční večírky v klubech, hudební zábavu v tradičním pubu či romantickou večeři v luxusní restauraci.

Podívejte se na silvestrovskou anketu mezi celebritami:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.