Celebrity

13. února 2023 15:25

Šarlota Chmelařová

Partner Lejly Abbasové se vydal hledat rodinu do Turecka. Už nedoufáme, přiznala

Nedávné zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo už přes 33 tisíc obětí. Partner moderátorky Lejly Abbasové (42) se tam vydal na vlastní pěst pátrat po nezvěstných příbuzných.

Moderátorka Lejla Abbasová (42) má s tureckým podnikatelem Volkanem Kaynakem (50) tři děti. Nedávná přírodní katastrofa se přímo dotkla i jeho nejbližší rodiny. Příbuzní se mu neozývají, jelikož jsou buď nezvěstní, nebo mrtví. Nemá o nich žádné zprávy a na mysl mu přichází i ten nejhorší katastrofický scénář. Už nemohl dále sedět v České republice a jen číst smutné zprávy o počtu dalších obětí ničivého zemětřesení skrze titulky novinových článků. Rozhodl se proto, že se osobně vydá zpět do domoviny, aby situaci prověřil na vlastní pěst.

Čtěte také: Lejla Abbasová vzpomíná na dětství: Učitelka chtěla zabránit šikaně, a tak mě separovala

„Volkan dnes odletěl do rodné Adany. Tety, strýcové, kamarádi – nezvěstní, mrtví. Jeho 80letý strejda sedí druhý den před troskami svého domu, pod kterými jsou (snad) jeho žena a dcera. Není dostatek záchranných týmů,“ popsala Abbasová smutné zprávy na svých sociálních sítích. Vyzvala také své fanoušky, aby přispěli na pomoc zasažené zemi – a za několik hodin už se podařilo sesbírat více než 80 tisíc korun.

Čtyři mrtví příbuzní

Následně moderátorka informovala o smutné skutečnosti. Čtyři Volkanovi příbuzní byli nalezeni mrtví a dvě ženy z jeho rodiny se stále pohřešují. „Irem a Ceyda. Poslední dvě z naší rodiny, které jsme stále nenašly. Čtyři další jsou mrtví. Šestý den… Už nedoufáme, chceme je alespoň důstojně pohřbít. Strejda Ali stále sedí před domem, kde se Volkan, další příbuzní a kamarádi prohrabali z pátého do prvního patra. Našli telefon Irem a lékovku Ceydy. Volkan říká, že nejhorší je všudypřítomný pach mrtvých těl…“ popisovala situaci Abbasová na Instagramu.

„Jeden z tisíců příběhů, které paralyzovaly Turecko a Sýrii. Spousta z vás poslala finanční a materiální pomoc. Obrovské díky… Ale pořád jí není dost. Nejnutnější jsou stany, deky, chemické toalety, plynové hořáky… Proto jsem se rozhodla otevřít sbírku a požádat vás znova o pomoc,“ dodala moderátorka v jednom ze svých posledních příspěvků. Ona sama zůstává se svými čtyřmi dětmi v Česku a posílá odtud do Turecka finanční i materiální pomoc.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.