Partner Lejly Abbasové se vydal hledat rodinu do Turecka. Už nedoufáme, přiznala

Nedávné zemětřesení v Turecku a Sýrii si vyžádalo už přes 33 tisíc obětí. Partner moderátorky Lejly Abbasové (42) se tam vydal na vlastní pěst pátrat po nezvěstných příbuzných.

Moderátorka Lejla Abbasová (42) má s tureckým podnikatelem Volkanem Kaynakem (50) tři děti. Nedávná přírodní katastrofa se přímo dotkla i jeho nejbližší rodiny. Příbuzní se mu neozývají, jelikož jsou buď nezvěstní, nebo mrtví. Nemá o nich žádné zprávy a na mysl mu přichází i ten nejhorší katastrofický scénář. Už nemohl dále sedět v České republice a jen číst smutné zprávy o počtu dalších obětí ničivého zemětřesení skrze titulky novinových článků. Rozhodl se proto, že se osobně vydá zpět do domoviny, aby situaci prověřil na vlastní pěst.

Čtěte také: Lejla Abbasová vzpomíná na dětství: Učitelka chtěla zabránit šikaně, a tak mě separovala

„Volkan dnes odletěl do rodné Adany. Tety, strýcové, kamarádi – nezvěstní, mrtví. Jeho 80letý strejda sedí druhý den před troskami svého domu, pod kterými jsou (snad) jeho žena a dcera. Není dostatek záchranných týmů,“ popsala Abbasová smutné zprávy na svých sociálních sítích. Vyzvala také své fanoušky, aby přispěli na pomoc zasažené zemi – a za několik hodin už se podařilo sesbírat více než 80 tisíc korun.

Čtyři mrtví příbuzní

Následně moderátorka informovala o smutné skutečnosti. Čtyři Volkanovi příbuzní byli nalezeni mrtví a dvě ženy z jeho rodiny se stále pohřešují. „Irem a Ceyda. Poslední dvě z naší rodiny, které jsme stále nenašly. Čtyři další jsou mrtví. Šestý den… Už nedoufáme, chceme je alespoň důstojně pohřbít. Strejda Ali stále sedí před domem, kde se Volkan, další příbuzní a kamarádi prohrabali z pátého do prvního patra. Našli telefon Irem a lékovku Ceydy. Volkan říká, že nejhorší je všudypřítomný pach mrtvých těl…“ popisovala situaci Abbasová na Instagramu.

„Jeden z tisíců příběhů, které paralyzovaly Turecko a Sýrii. Spousta z vás poslala finanční a materiální pomoc. Obrovské díky… Ale pořád jí není dost. Nejnutnější jsou stany, deky, chemické toalety, plynové hořáky… Proto jsem se rozhodla otevřít sbírku a požádat vás znova o pomoc,“ dodala moderátorka v jednom ze svých posledních příspěvků. Ona sama zůstává se svými čtyřmi dětmi v Česku a posílá odtud do Turecka finanční i materiální pomoc.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Sdílejte článek
Štítky moderátorka rodina zemětřesení Turecko Instagram oběti Sýrie celebrity Česko příbuzní Lejla Abbasová Adana Turecko Volkan Kaynak Sýrie

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.