Celebrity

19. prosince 2022 05:30

Anna Fedorov

Lejla Abbasová vzpomíná na dětství: Učitelka chtěla zabránit šikaně, a tak mě separovala

Moderátorka Lejla Abbasová (42) si prožila poměrně krušné dětství. Kvůli své odlišné barvě pleti se totiž nevyhnula šikaně. Ačkoliv se ji učitelka údajně snažila chránit, některé děti měly vůči ní nevhodné poznámky, a dokonce po ní házely věci. S traumatickými zážitky se Abbasová svěřila v pořadu Povídej.

„Nastupovala jsem do gymnázia a z těch 900 dětí jsem byla jediná míšená. Už při nástupu do první třídy jsem uměla číst a psát a už tímhle jsem se automaticky vyčlenila. Paní učitelka, která si všimla, že se vůči mně zdvihá vlna poznámek a nepěkných komentářů, z toho byla nešťastná a chtěla mi pomoci,“ svěřila se Abbasová moderátorce Radce Červinkové v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS.

Učitelka se ji údajně snažila chránit, bohužel ale nevěděla jak. „Takže se mě rozhodla separovat. Chodili jsme si hrát na hřiště za školu a ona na takovém plácku, kde jsme byli, nakreslila čáru. Za tu čáru mě dala a řekla, že za mnou nikdo nemůže jít, aby mě nechali na pokoji. Vedlo to k tomu, že většina sígrů se po mně celou dobu snažila něco hodit tak, aby to paní učitelka neviděla,“ sdělila Abbasová a přiznala jednu zvláštní věc. A to že většinu těchto nepříjemných zkušeností dávno z paměti vytěsnila. Vzpomněla si na ně jen kvůli novinářům, kteří se jí na podobné záležitosti často ptali.

Celý rozhovor s Lejlou Abbasovou si můžete poslechnout v následujícím videu:

„Vůbec jsem si tyto zkušenosti nepamatovala a až po spoustě let a dotazů mi to najednou někde vyskočilo a já si vzpomněla ještě na další věci. Proto ty vzpomínky nevnímám nijak zle, protože je moje hlava dávno vytěsnila,“ vysvětlila.

Abbasová se narodila české matce a súdánskému otci. Její rodiče se rozvedli v době, kdy chodila do druhé třídy. Většinu svého života vyrůstala se svou maminkou. „Tátu jsem hledala od dětství. Měl zvláštní periody, kdy se objevil, nasliboval hory doly a pak zase zmizel,“ popsala.

Přiznala zároveň, že to její matka neměla vůbec lehké. „Máma si kvůli otci zažila peklo. Šla velmi těžce proti rodině,“ uvedla Abbasová s tím, že ačkoliv byli její prarodiče proti matčině vztahu s otcem, dceru velice podporovali.

V dětství svou odlišnost nevnímala

„Bez nich by výchovu dvou dětí bez jakékoliv finanční podpory od otce nezvládla. Žili jsme v době komunismu a ona měla navíc dvě černé děti. Sama si pamatuji, jak na nás lidi pokřikovali vulgarity. Směrem na mámu, jestli si to aspoň užívala s tím vyvinutým Afričanem,“ uvedla Abbasová.

„V dětství jsem byla na svou odlišnost upozorňována okolím, sama jsem tu jinakost tolik nevnímala. Považovala jsem se za bělošku, protože moje blízké okolí bylo bílé, včetně maminky. Velmi výrazně si pamatuji moment, kdy jsem si poprvé uvědomila, že jsem tmavá a že všichni mě na mou barvu upozorňují právem. Bylo to někdy v první třídě. Stála jsem v koupelně a čistila si zuby a z ničeho nic se podívala na svou ruku. Tehdy jsem si poprvé uvědomila, že je hnědá. Došlo mi, že přesně takhle mě lidi vidí,“ svěřila se dále Abbasová.

S moderátorkou Radkou Červinkovou v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS pohovořila také o vztahu se svým otcem a plánech na stěhování.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.