Celebrity

27. dubna 2024 07:15

David Laštovka

Dádu Patrasovou milenec Smoljak obsazoval do filmů. Randila i se Štaidlem a Delonem

7 pádů Honzy Dědka (9) - Dagmar Patrasová

Herečka a zpěvačka Dagmar Patrasová, která slaví 68. narozeniny, v životě okouzlila řadu slavných mužů a s některými z nich dokonce prožila i milostné románky. Kdo mezi ně patřil? O překvapivá jména není nouze.

Mezi milence Dagmar Patrasové patřil například režisér Ladislav Smoljak, který ji obsadil do svých komedií Vrchní, prchni! nebo Trhák. Jejich poměr měl ovšem háček. Zatímco Dáda tehdy byla single, on byl ženatý.

„Láďa byl můj učitel, ukazoval mi, jaký je život, a udělal ze mě filmovou hvězdu. Nemám se za co stydět, byla jsem v tu dobu svobodná a volná a jeho manželství, jak se mi tehdy svěřil, bylo před rozpadem. Nakonec se pak také rozvedl. Milovala jsem jeho osobnost, měl pro mě obrovské duševní charisma. Hodiny jsme spolu proklábosili. S ním jste si mohli povídat úplně o všem,“ zavzpomínala Patrasová v knize Fenomén Dáda.

Ve vztahu se Štaidlem o vlásek unikla smrti

Krátký románek prožila i s textařem Jiřím Štaidlem. „Bylo mi sedmnáct, jemu devětadvacet. Přede mnou chodil s krasobruslařkou Hanou Maškovou, pak s Ivanou Zelníčkovou. S ní se ale pořád hádal. Do Zelníčkové jsem se nějak prolnula já,“ popisovala Patrasová v knize.

Štaidlův život vyhasl při tragické dopravní nehodě. Když ve svém novém renaultu uháněl navštívit rodiče do Jevan, cestou havaroval, vyletěl z auta ven a na místě zemřel. Bylo mu pouhých 30 let. Na sedadle spolujezdce tehdy měla být právě Patrasová. Na poslední chvíli ale schůzku odřekla, čímž si zachránila život. „Měl nové auto Renalut 17 a rychlost vyhnal na sto sedmdesát. Bohužel mu vjel do silnice náklaďák,“ zmínila v knize Dáda.

Čtěte také: Život Jiřího Štaidla vyhasl předčasně při tragické nehodě. Co se v osudný den stalo?

Neslušné návrhy jí dělal dokonce i francouzský herec Alain Delon, se kterým se poznala v polovině 80. let na natáčení v Paříži. Nemohl z ní spustit oči a dvořil se jí tak, jak to Francouzi umějí. „Šli jsme spolu na večeři. Dodnes si vzpomínám, jak tehdy srkal ústřice a při tom na mě hleděl tím svým magickým pohledem. Byl velmi milý. Komplimenty nešetřil,“ přiblížila Dáda, která v té době byla čerstvě vdaná za Felixe Slováčka.

S Kocábem randila dvakrát, zakročil Slováček

První její láskou byl hudebník Michael Kocáb, s nímž se poznala na konzervatoři. Chodili spolu téměř rok. „Byla to moje spolužačka, byl jsem do ní těžce zabouchnutý. To byla hezká holka. Je. Chodili jsme spolu a pak přišel nějaký frajer se saxofonem a bylo po srandě,“ uvedl Kocáb v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Mohlo by vás zajímat: Už nejsem politik, ale rocker, přiznal Michael Kocáb. Jak to má teď se ženami?

V jejich případě zřejmě platilo, že stará láska nerezaví. V roce 2000 se totiž spekulovalo o tom, že si spolu začali znovu. A to už přitom oba byli zadaní. Manžel Patrasové Felix Slováček ale vše utnul hned v zárodku. „Trvalo to zhruba týden, možná dva. Dozvěděl jsem se to náhodou a vyřešil to hned a po chlapsku. S Michaelem jsme se sešli, vyříkali si to a u toho vypili pár panáků. Od té doby byl klid,“ prozradil několik let poté Slováček pro deník Blesk.

Podívejte se, jak manžel Dády Patrasové Felix Slováček oslavil 80. narozeniny.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.