Celebrity

23. října 2023 06:05

David Laštovka

Patrik Stoklasa zemřel v pouhých 22 letech. Před smrtí si zahrál v romantické komedii

Patrik Stoklasa, který patřil k nejtalentovanějším českým zpěvákům, měl před sebou velkou budoucnost. Jeho život však vyhasl předčasně a tragicky. Zemřel pouhých deset dní před svými třiadvacátými narozeninami. Co se v osudný den stalo?

Od smrti nadějného zpěváka Patrika Stoklasy, který měl život před sebou, právě uplynulo smutných devatenáct let. Jeho velmi slibně rozjetou kariéru zastavila tragická dopravní nehoda. Po vystoupení v Olomouci nasedl společně s pěveckým kolegou Karlem Černochem do vozidla, které je mělo dopravit do Prahy.

Na dálnici D1 poblíž Brna jejich Mercedes-Benz Vito narazil v plné rychlosti do kamionu. Karel Černoch jako zázrakem vyvázl „jen s otřesem mozku, zlomenou nohou a četnými pohmožděninami, řidiči vozu se nestalo vůbec nic. Patrik Stoklasa už takové štěstí neměl. V bezvědomí a vážným poraněním mozku byl převezen do nemocnice v Brně, kde se podrobil několika operacím. I přes veškeré úsilí lékařů se jeho zdravotní stav zhoršoval a po čtyřech dnech beznaděje byl Patrik odpojen od přístrojů. Bylo mu pouhých 22 let.

Měl před sebou velkou výzvu

Patrik Stoklasa působil například v prestižních divadlech Semafor či Broadway a těšil se na další výzvu, jednu z hlavních rolí v muzikálu Miss Saigon. „Je to to nejtěžší, co jsem kdy zpíval. Musím se na to připravovat denně,“ popisoval v rozhovoru pro deník Právo jen pár dní před tragickou nehodou. Byl plný elánu a dalších snů. Kromě zpěvu se věnoval i herectví. Zahrál si například ve filmu Bankrotáři nebo v romantické komedii Román pro ženy, které natočil pouhé tři měsíce před smrtí a premiéry už se nedožil.

Smrt mladého talentovaného umělce, zasáhla celý český showbyznys. „Jeho jméno už bude jednou provždy patřit do historie Semaforu. Nepobyl mezi námi dlouho a osud se k němu zachoval velmi nevlídně,“ prohlásil na posledním rozloučením s Patrikem principál divadla Semafor Jiří Suchý.

Bratři a všestranní umělci Jiří a Ondřej Suchý v Suchý v Show Jana Krause:

Sdílejte článek
Štítky výročí nehoda smrt Brno Olomouc herec zpěvák talent Praha Jiří Suchý Dálnice D1 Divadlo Semafor Karel Černoch Patrik Stoklasa Román pro ženy Mercedes-Benz Vito

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.