Celebrity

2. listopadu 2022 05:30

David Laštovka

Krutý osud zpěváka Patrika Stoklasy. Po tragické nehodě ho odpojili od přístrojů

Život jednoho z nejtalentovanějších českých zpěváků Patrika Stoklasy utnula tragická dopravní nehoda. Zemřel pouhých deset dní před svými 23. narozeninami. Letos by mu bylo 41 let.

Patrik Stoklasa měl před sebou velkou budoucnost. Student Státní konzervatoře v Praze na sebe nejvíce upozornil v televizní pěvecké soutěži, ze které kvůli svému značnému pracovnímu vytížení dobrovolně odstoupil. Účinkoval v muzikálech Rebelové, Kleopatra, Sněhová královna nebo v představeních divadla Semafor. Velmi slibně rozjetou kariéru však zastavila nemilosrdná rána osudu.

Po vystoupení v Olomouci v rámci předvolební kampaně na podporu ČSSD se vracel do Prahy společně v jednom voze se zpěvákem Karlem Černochem (†64) a dalšími dvěma osobami. Na dálnici D1 poblíž Brna jejich mercedes narazil v plné rychlosti do kamionu. Karel Černoch jako zázrakem vyvázl jen s otřesem mozku, zlomenou nohou a četnými pohmožděninami, řidiči vozu se nestalo vůbec nic.

Autonehodu málem nepřežil ani herec Petr Batěk:

Šance na přežití deset procent

Patrik Stoklasa už takové štěstí neměl. V bezvědomí a s poraněním mozku byl převezen do nemocnice, kde se podrobil několika operacím. Všechno bylo marné. Po čtyřech dnech byl odpojen od přístrojů. Lékaři mu dávali desetiprocentní šancí na přežití s vysokou pravděpodobností vážných postižení. Smrt mladého talentovaného umělce, který měl život před sebou, zasáhla celý český showbyznys.

„Jeho jméno už bude jednou provždy patřit do historie Semaforu. Nepobyl mezi námi dlouho a osud se k němu zachoval velmi nevlídně,“ prohlásil například na smutečním rozloučení principál divadla Semafor Jiří Suchý (91). Na posledním rozloučení s Patrikem Stoklasou se neubránila slzám ani Bára Basiková (59), Monika Absolonová (46) nebo režisér Filip Renč (57), který s Patrikem jen pár dní před tragickou nehodou natočil krátkou scénu pro komedii Román pro ženy (2004).

Snem Patrika Stoklasy bylo nejen prosadit se v hudební branži, ale také mít jednou hezký dům se zahradou, šťastné manželství, děti a psa. Bohužel mu nebylo přáno.

Sdílejte článek
Štítky tragická nehoda zpěvák Jiří Suchý Dálnice D1 Divadlo Semafor Karel Černoch Patrik Stoklasa Román pro ženy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.