Pavel Vondra si na život sáhl sám. Už měl asi pocit, že nemůže dál, řekl jeho známý

Pro příznivce zahraničních filmů byl počátek roku 2024 smutný. Hned 1. ledna je zasáhla zpráva o nečekaném skonu oblíbeného dabéra Pavla Vondry, který z tohoto světa odešel ve věku pouhých 54 let. Nyní navíc vyšlo najevo, že si na život sáhl sám.

Pavel Vondra za svoji dlouholetou kariéru ztvárnil hlasy stovek postav. Působil jako dabérský protějšek i pro nejznámější hollywoodské herce jako Hugha Granta v Deníku Bridget Jonesové i Lásce nebeské, Toma Cruise v Mission Impossible nebo Brada Pitta v Troje. Hlas propůjčil i postavě Romana ve filmové sérii Rychle a zběsile.

„Opustil nás navždy náš kamarád, dobrý herec, dabér, a především laskavý člověk. Je mi to neuvěřitelně líto. Soucítím s jeho rodinou a prosím všechny, vzhledem k této velmi bolestivé ztrátě, jménem jeho milující ženy a rodiny o zachování piety. Vzpomeňme na Pavla a zapalme svíčku. Klid tvojí laskavé a křehké duši, Pavlíčku,“ informovala herečka a dabérka Miroslava Součková.

Na život si sáhl sám

Lidé z jeho okolí popisovali Vondru jako velice milého a veselého člověka. O to větším šokem nyní je informace, že se rozhodl z tohoto světa odejít vlastní rukou a příčinou jeho smrti je tudíž sebevražda. „Už měl asi pocit, že nemůže dál,“ prozradil rodinný známý deníku Blesk. O těchto okolnostech ale jeho kolegové mluvit nechtějí.

Zarmoucené kolegyně

„Je to strašně smutné samo o sobě. Samozřejmě jsem ho znala, byl to fajn člověk, ráda jsem ho potkávala,“ řekla Jaroslava Obermaierová, která je ve světě dabingu rovněž dlouhá léta významnou osobností, byť poslednímu projektu v tomto směru se věnovala v roce 2020.

Smutek neskrývá ani dabérka Hana Talpová, která propůjčila hlas ústřední postavě seriálu To je vražda, napsala. Smrt kolegy ji zarmoutila a informace o tom, proč zemřel, o to víc. Emoce jsou o to silnější, že se ještě nestihla ani smířit s odchodem dalšího hereckého a dabérského velikána, který nás opustil 9. prosince.

„Občas mě svezl autem, byl milý, ochotný, dobrý kolega. Ještě jsem se nevzpamatovala z toho, že zemřel Láďa Županič. To bylo pro mne tak strašné, že jsem ani nemohla jít na pohřeb. Zdravotně bych to nedala... A teď další úmrtí člověka, kterého jsem dobře znala. To je strašné,“ řekla Hana Talpová.

Podívejte se, jak Tom Cruise, kterému Vondra propůjčil hlas, slavil 60. narozeniny:

Sdílejte článek
Štítky Brad Pitt smrt sebevražda Tom Cruise Hugh Grant herec Jaroslava Obermaierová Hana Talpová Pavel Vondra

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.