Celebrity

9. srpna 2023 05:30

David Laštovka

Ladislav Županič první ženu opustil kvůli slavné herečce. Láska mu vyšla až napotřetí

Herec a dabér Ladislav Županič, rodák z Prostějova, slaví 80. narozeniny. Jeho dvě manželství skončila rozvodem, láska mu vyšla až na třetí pokus. Které ženy patřily mezi jeho osudové?

Ladislav Županič se života stačil oženit hned třikrát. První manželství s půvabnou Helenou, do něhož se narodil syn Ladislav, skončilo brzy rozvodem. Důvod byl prostý. Županič se zamiloval do herecké kolegyně Jany Drbohlavové, kterou nejvíce proslavila postava zubaté učitelky Peškové ve filmu Dívka na koštěti.

Mohlo by vás zajímat: Jana Drbohlavová ze Saxany umírala v nemocnici. Nepoznávala ani své nejbližší

Milostný vztah zpočátku udržovali tajně. „Když jsem si s Janou začal, byl jsem ještě s první manželkou Helenkou. Po roce jsem se ale rozvedl,“ prozradil deníku Aha! herec. Brali se v roce 1970. Za svědka jim šel kolega Eduard Cupák se svým celoživotním partnerem Václavem Květem. „Jana byla s Edou velká kamarádka, tak jsme si je vzali za svědky oba. Přišla Stella Zázvorková, Pepíček Bek v divadelním kostýmu a další a další,“ zavzpomínal Županič.

Zůstal bouřlivákem, s exmanželkami vycházel dobře

V manželství se jim narodil syn Jan, po pěti letech však přišel rozvod. Zatímco Županič se krátce nato znovu oženil, když pojal za manželku televizní kostymérku Hanu, Drbohlavová už zůstala sama. Se svojí třetí ženou, s níž je od roku 1975, herec žije ve spokojeném vztahu dodnes. „Je to hezký život. Nezpohodlněl jsem, přísahám, ale oceňuji klid a krytá záda. Nechtěl bych to měnit. Bouřlivákem jsem ale zůstal,“ svěřil se s úsměvem v rozhlasovém pořadu Blízká setkání.

Čtěte také: František Němec prožil bouřlivá léta. Žena to s ním neměla lehké, v hospodách se rval

S oběma exmanželkami i po rozvodu vycházel v dobrém. „S první ženou Helenkou mám syna Ladislava. Byla to nádherná ženská a měla krásné nohy. Pak jsem se setkal s herečkou Janou Drbohlavovou. Strašně jsem se zamiloval. Ale jak to rychle přišlo... nechci říct, že to rychle odešlo, ale byl to takový kvapík. Mám s ní syna Honzíka. Já jsem vlastně dopřál každému synovi ten přepych, že má jinou maminku,“ poznamenal herec.

Ani jeden z jeho synů se nepotatil, ale na oba může být pyšný. Jan je historik, Ladislav byl policejní důstojník a nyní pracuje v Dopravním podniku hlavního města Prahy. Ladislav Županič patří také mezi věhlasné dabéry. Svůj hlas pravidelně propůjčuje například americkému herci Clintu Eastwoodovi.

Jiný slavný český dabér Pavel Šrom zavzpomínal na Seana Conneryho, kterému propůjčil svůj hlas:

Sdílejte článek
Štítky rozvod výročí láska rodina manželství narozeniny herec děti ženy jubileum osmdesátiny Jana Drbohlavová Ladislav Županič

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.