Pavel zkritizuje Tommyho dietu bez tuků. Pak předloží výživářům hranolky

Důležitý tuk - Prostřeno! S29 (110)

V pátek se ve speciálu soutěže amatérských kuchařů s milovníky zdravé výživy postaví k plotně Pavel Šalitroš. Vařit bude v domě své sestřenice a po ruce mu budou hned dvě pomocnice. Tommy se dnes dozví pravdu, kterou si doposud nechávali všichni pro sebe.

Týden se znalci zdravé výživy a vyznavači alternativního životního stylu se uzavře v pátek u Pavla. Fitness trenér, který má pod křídly i známé tváře, neumí vařit. Proto bude mít v kuchyni po ruce dvě ženy – sestřenici a přítelkyni. Zdá se mu to fér, protože i Zlata s Tommym nebo Kateřina s Atreyem vařili ve dvou. Naštěstí to soupeři pochopí. V menu slibuje lehkou proteinovou palačinku plněnou ovocem, krémovou polévku z pečené zeleniny, poke bowl a jako sladkou tečku Šaliho panna cottu.

Zlata dnes opět nedorazí, její manžel Tommy přijde sám. Palačinka jako předkrm bude netradiční překvapení. Jen je škoda, že ji Pavel připravil z polotovaru. Kateřina cítí v jídle chemickou pachuť dochucovadel a není s předkrmem spokojená. A není sama. Polévka připomíná svíčkovou omáčku, přestože je veganská. Tommymu chutná, protože měl naposledy svíčkovou od babičky, což je prý dávno. Místo šmejdění v domě Pavlovy sestřenice jim hostitel připraví fotky a video, jak trénuje slavné svěřence. Například Honzu Dědka.

Podívejte se na přípravu panna cotty podle Šaliho:

Démonizované hranolky jako úkol týdne

Atrey dostane automaticky hlavní chod bez masa. On by si ale lososa dal. Tommymu miska rýže se zeleninou a tempehem chutná. Rozvine se debata o tom, proč vlastně Tommy vynechává tuky. Z výživového hlediska je to podle Pavla bláznovství. Ester jako výživová poradkyně předpovídá, že veganskou dietu bez tuků nemůže takový chlap dlouhodobě vydržet. „My jsme se z našeho zdroje dočetli, že toto může pomoct, nám to velmi pomohlo,“ stojí si za svou pravdou Tommy. „Tohle je sebedestruktivní. Jak se můžou vstřebávat vitaminy rozpustné v tucích A, D, E, K,“ upozorňuje Pavel.

I ostatní se přidávají. Jakub s Esterou jsou pro vyváženou stravu. Atrey si hlídá cukr a při pondělní večeři u Zlatky a Tommyho mu prý hodnoty vystřelily vysoko. Je to tím, že tuk zpomaluje náběh cukrů. Jako zábavu pak Pavel připraví slepý test. Soutěžící budou hádat, která potravina je s cukrem, a která bez cukru. Kupodivu budou mít problém poznat, kde je umělé sladidlo. Jako úkol týdne pak Pavel naservíruje hranolky z fastfoodového řetězce. Z toho budou všichni vykolejení. Tohle do jejich jídelníčku rozhodně nepatří. Kateřina prohlásí, že se do oleje na jejich smažení přidává chemie, aby byly chutnější. Na prima+ a vpodvečer na obrazovce uvidíte, kdo nezdravou pochoutku nakonec sní. Nenechte si ujít novinky ze světa Prima pořadů a stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store.

1 Zajímáte se o zdravé stravování?

2 Dokážete odhadout, kolik kalorií a živin má asi jídlo, které konzumujete?

3 Kdybyste si museli vybrat, vynechali byste z potravy nejspíše:

4 Je pro vás Prostřeno! s odborníky na výživu inspirující?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 9. 2024

Berani, dnes byste se mohli věnovat psaní, možná tvůrčímu nebo dopisovému. Ať už to bude cokoli, může se stát, že vám vyjdou jen pochmurné zprávy o tom, co se právě děje. To nemusí odrážet váš skutečný stav mysli. Pokud vás nenapadá nic příjemného, o čem byste mohli psát, možná raději počkejte na později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.