Celebrity

11. července 2024 14:31

Šarlota Chmelařová

Prezidentský pár povečeřel v Bílém domě. Eva Pavlová byla ztělesněním elegance

Americký prezident Joe Biden (81) s manželkou Jill (73) pozvali spojence a členy NATO do Bílého domu na luxusní večeři. Na jednom místě se tak sešli nejvýznamnější představitelé a státníci členských států. Mezi nimi i český prezident Petr Pavel (62) a první dáma Eva Pavlová (59).

Při příležitosti oslav 75. výročí NATO se americký prezident Joe Biden rozhodl pozvat své partnery a spojence do Bílého domu na luxusní slavnostní večeři. Mezi hosty ze 32 aliančních zemí byl například ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a jeho manželka Olena.

Pozvánku dostal také francouzský prezident Emmanuel Macron, maďarský premiér Viktor Orbán či generální tajemník NATO Jens Stoltenberg. Nechyběl ani český prezidentský pár Petr Pavel s manželkou Evou Pavlovou. Někteří státníci však dorazili bez doprovodu, jako například slovenský prezident Peter Pellegrini.

Slavnostní večeře

Slavnostní večeře navázala na program summitu ze středečního odpoledne, během kterého se řešila pomoc Ukrajině. „Shodli jsme se na poskytnutí další pomoci Ukrajině, aby se mohla lépe bránit ruské agresi. Vítám také skutečnost, že doporučení pro nový strategický přístup vůči Rusku jakožto všeobecné a dlouhodobé hrozbě budou prezentována před příštím summitem,“ uvedl v prohlášení Petr Pavel, který s ukrajinským prezidentem hovořil krátce před večeří.

Mohlo by vás zajímat: Eva Pavlová o časech na ubytovně: Jeden stůl, noční hraní na kytaru a nevyspané dítě

Českému prezidentskému páru to velice slušelo. Eva Pavlová měla dlouhé světle růžové šaty a Petr Pavel zvolil modrý oblek a stejně barevnou kravatu. Většina dam vynesla dlouhé šaty, ale objevilo se i pár s délkou nad kolena, pod kolena či ke kotníkům.

Petr Pavel a další nejvyšší státníci nastínili plány na summit NATO:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.